En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

Reviure el Carme

L'Ajuntament d'Olot prepara un programa d'activitats per donar vida a la Plaça del Carme i recuperar-la com un espai per a la ciutat.
| 26 de juny de 2014
Reviure el Carme

L’Ajuntament d’Olot prepara un programa d’activitats específic per donar vida a la Plaça del Carme. La zona ha anat perdent atractiu i ha deixat de ser tan freqüentada per a locals i visitants. El govern municipal entén que l’impuls a aquest espai passa per l’ampliació de l’Escola d’Art.  

La Plaça del Carme aquest dijous al matí (Jordi Altesa)

JORDI ALTESA | El casc antic d’Olot ha pres força com el centre de la ciutat que fa de punt de trobada però moltes vegades sembla que costi que la gent passi de la Plaça Major. Precisament, dels carrers principals del centre és aquest tram que va fins al Carme on és més fàcil trobar locals buits, una situació que contrasta per exemple amb el que passa al carrer Sant Rafael. Per donar més vida a aquest espai històric al voltant dels claustres del Carme, l’Ajuntament d’Olot presentarà properament un pla d’activitats i propostes que es desenvoluparan en aquests llocs per tal de tornar a implicar la resta de la ciutat amb un espai que encara manté comerços tradicionals però s’ha renovat amb noves incorporacions. Unes propostes destacades especialment ara que venen els mesos d’estiu i el principal equipament de la zona, l’Escola d’Art i Superior de Disseny, ja ha acabat el curs i molts alumnes no tornaran fins al setembre. En declaracions a Ràdio Olot, l’alcalde de la ciutat Josep Maria Corominas ha reivindicat aquest equipament per tal de revitalitzar la zona del Carme.  Tot i que hagi perdut atractiu i centralitat en el mapa social de la ciutat, Corominas ha volgut reivindicar la potencialitat que té el teixit social i econòmic de la zona de la Plaça del Carme i rodalies. Al programa Fil Directe d’aquesta casa ha aprofitat per demanar a la resta de la ciutat la implicació en les activitats que s’hi facin.

També és cert que a la part del casc antic de la ciutat que va de la Plaça Major a la del Carme hi ha hagut tancaments d’equipaments públics que s’han reubicat o centralitzat a la seu central de l’Ajuntament d’Olot. És el cas del local on hi havia l’Oficina Municipal d’Habitatge, que ja està des de fa més d’un any a Can Joanetes; l’activitat del Núria que des de principis d’any s’ha centralitzat tota a l’Espai Ideal de la Plaça Clarà i el Servei de Català i el Consorci de Normalització Lingüística que s’ha traslladat a l’edifici de la Fes, al carrer Fontanella.

Comparteix a: 

També et pot interessar

Gairebé tots els desperfectes provocats pels temporals dels últims anys a la Garrotxa estan solucionats

Ho ha explicat el president del Consell Comarcal, Santi Reixach en declaracions a Ràdio Olot i a Olot Televisió

Aquests dies es pot veure a Riudaura un pessebre fet de ganxet

L'han elaborat diverses dones del poble que formen el Grup de la Mitja Tarda

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum