En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

Reserves garantides

Les reserves de sang estan garantides aquest estiu per primera vegada en molts anys. El Banc de Sang de Girona ho atribueix a l'èxit de la última crida.
| 20 d'agost de 2013
Reserves garantides

El Banc de Sang de Girona té reserves suficients per passar l’estiu, un fet insòlit per aquesta època de l’any. L’explicació rau en la crida que van fer ara fa un mes per als donants de 0 negatiu i que va mobilitzar persones de tots els grups sanguinis. De fet, la solidaritat és més que coneguda a la demarcació de Girona, on la mitjana de donants supera la de la Catalunya. 

El mes d’agost és un dels tres punts negres del calendari del Banc de Sang de Girona. Acostuma a ser una època en la que baixen les donacions i, per tant, les reserves. Però aquest 2013 la situació és excepcional i l’estoc que es té a dia d’avui podria ser propi del mes d’octubre. 

La sang caduca i per això cal actualitzar sempre les reserves. Des del Banc de Sang asseguren que la gent és solidària però que cal anar fent crides per recordar la necessitat de ser donant. Durant l’any, hi ha tres moments delicats en quan a reserves: l’agost, Nadal i Setmana Santa. És en aquests moments quan es fan campanyes especials de recaptació. El director del Banc de Sang i Teixits de Girona, el doctor Joan Profitós, assegura que "quan hi ha una situació d’emergència la gent es mobilitza. Prova d’això ha estat la crida que es va fer aquest juliol i que ha abastit el Banc de Sang per a tot l’estiu. En aquest cas però només es demanava Sang del grup 0 negatiu, molt necessària en els casos d’accident". 

La solidaritat dels gironins és més que coneguda. No només pel resultat de les maratons que es fan anualment sinó també pel nombre de donants habituals, que superen la mitjana catalana.

Tot i que les reserves de l’estiu estan cobertes, des del Banc de Sang ja es treballa per la tardor i l'hivern. En aquest sentit a finals de novembre es farà la Marató de Girona i també se’n preparen a Vidreres, La Cellera i La Bisbal d’Empordà.

Comparteix a: 

També et pot interessar

Gairebé tots els desperfectes provocats pels temporals dels últims anys a la Garrotxa estan solucionats

Ho ha explicat el president del Consell Comarcal, Santi Reixach en declaracions a Ràdio Olot i a Olot Televisió

Aquests dies es pot veure a Riudaura un pessebre fet de ganxet

L'han elaborat diverses dones del poble que formen el Grup de la Mitja Tarda

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum