En directe
La Tertúlia
amb Anna Prat

Rescaten sa i estalvi el boletaire perdut des de dijous passat a Sales de Llierca

L'home de 70 anys està a la UCI amb hipotèrmia i alguna costella trencada.
| 21 d'octubre de 2015
Rescaten sa i estalvi el boletaire perdut des de dijous passat a Sales de Llierca

El Grup de Recolzament d'Actuacions Especials dels Bombers de la Generalitat ha localitzat viu però afeblit el boletaire desaparegut dijous de la setmana passada a Sales de Llierca. L'home, de 70 anys i veí de Banyoles, ha estat trobat a primera hora de la matinada d'aquest dimecres, al voltant de la una, en una zona de difícil accés prop de la zona de Font Vorada pujant a l'Orri. El desaparegut va anar a buscar bolets amb un company dijous passat i es va perdre pels volts de les cinc de la tarda. A partir d'aleshores, es va iniciar una recerca, darrerament centrada a la zona de la Serra d'Entreperes i el Coll del Jou, tot i que dilluns es va arribar a suspendre.

Rescat Bombers

Als volts de la mitjanit d'ahir, però, es va reprendre després que els familiars de l'home asseguressin que havien sentit veus a tocar del torrent de l'Orri. Davant l'existència de nous indicis, cinc dotacions dels Bombers de la Generalitat van reprendre el dispositiu, amb la col·laboració de familiars i voluntaris fins que l'home ha estat localitzat en un petit barranc a tocar del torrent, a la zona coneguda com la Font de la Vorada.

Membres del Grup d’Emergències Mèdiques dels Bombers de la Generalitat han fet una primera valoració de l’home, que presentava clars símptomes d’hipotèrmia i estava en un estat de semiconsciència. Després d’aïllar-lo del fred, amb una manta, un barret i un sac, l’han carregat en una llitera per poder-lo treure de la zona on es trobava. Un cop a la pista més propera, el boletaire ha estat introduït en una ambulància, que l’ha evacuat a l’Hospital Universitari Doctor Josep Trueta de Girona.

Durant aquests dies, es van pentinar diferents punts propers a la zona on va desaparèixer, com el Coll de Sabassa, la Serra de Sant Grau, la Serra del Cucut i la zona del Coll de Jou, sense èxit. Al llarg d'aquests dies, hi han participat, a més del Grup d'Actuacions Especials (GRAE), el Grup Caní de Recerca (GCR), el Grup d'Emergències Mèdiques (GEM), els Mossos d'Esquadra, amb la Unitat d'Intervenció de Muntanya (UIM), una unitat canina i una de seguretat ciutadana; i el Cos d'Agents Rurals i voluntaris.

Comparteix a: 

També et pot interessar

Estàs escoltant


Volum