En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

Rentat de cara al Parc Nou

L'Ajuntament d'Olot ha aprovat la redacció d’un projecte que ha de determinar l’estat de salut de la zona per poder millorar els elements que la conformen, des de l’arbrat fins a les vies d’accés
Roger Isern | 10 de juny de 2022
Rentat de cara al Parc Nou

El Parc Nou d'Olot amb una de les seves icones, les oques (Turismo de Observación)


El Parc Nou d'Olot, amb 108 hectàrees, està format per àrees boscoses, prats i diversos cursos d'aigua. Envoltat per una muralla de pedra, és un dels espais verds clau de la ciutat que acull una gran afluència de visitants diàriament. L'estudi encarregat permetrà determinar l'estat actual de l'arbrat del parc i els usos generals de la zona per marcar les actuacions de millora, garantir el seu bon funcionament i què cal fer per mantenir el seu caràcter de jardí històric de la ciutat. L'estudi també es fixarà en els elements singulars i de mobiliari que cal recuperar; en la posada al dia de l’inventari de les noves plantacions així com la col·lecció de plantes remeieres autòctones i representatives de la Garrotxa que hi podem trobar i que han anat canviant amb el pas dels anys. El regidor de Medi Ambient i Serveis Urbans és Aniol Sellabona.

També es revisaran tots els paviments, els accessos, els passos d'aigua i quines millores en infraestructures són necessàries per als estanys, la instal·lació de reg així com els camins interiors i accessos al parc. Una inversió d’uns 150.000 euros, que segons Sellabona s’invertiran en les millores que determini el primer estudi.

El misteri de les oques

Qui ja torna a ser al Parc Nou, són les oques. Fa unes setmanes van desaparèixer misteriosament. Diuen que al darrera de tant misteri, podria haver-hi l’atac d’un un animal, ja que algunes explotacions del voltant del parc han tingut problemes similars amb els seus animals. Els responsables del parc van trobar una oca morta a les immediacions de les més de 100 hectàrees de terreny. Ara, tres exemplars nous ja tornen a representar una de les imatges icòniques de la ciutat.

L’estudi de millora del Parc Nou d’Olot està previst que pugui entregar-se el mes de setembre.

Comparteix a: 

També et pot interessar

L’Ajuntament de Besalú incentivarà als ciutadans que facin una bona gestió de les seves deixalles

L’Ajuntament vol que totes aquelles persones que gestionen i separin bé els seus residus, pràcticament no hagin de pagar la taxa

El centre de reproducció del cranc de riu autòcton d’Olot serveix per salvaguardar l’espècie

Ho asseguren els tècnics que hi treballen i el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum