En directe
Trenquem el cuc
amb Josep Guix

Renovar-se o morir

Els comerciants d'Olot i l'Ajuntament volen renovar les llums de Nadal, però no compten amb el suport suficient de tots els botiguers.
| 2 de setembre de 2013
Renovar-se o morir

Renovar-se o morir. L’Associació de Comerciants d’Olot i l’Ajuntament volen canviar la il·luminació nadalenca de la ciutat d’aquest any. Per fer-ho necessiten el suport del 80% dels comerciants i de moment només el 45% ha donat el sí. Si no s’assoleix el consens aquesta setmana, Olot podria quedar sense llums aquest Nadal.

La il·luminació nadalenca d’Olot està repartida en dues parts. Els llums de l’entrada i les rotondes de la ciutat que són finançats per l’Ajuntament i la il·luminació dels carrers del centre, que va a càrrec dels comerciants. L’any passat el Consistori va optar per llogar la seva part de les llums mentre que les dels comerciants són de propietat. Però un cop acabada la temporada nadalenca es va tenir clar que de cara a aquest any calia fer una renovació total dels llums dels carrers de la ciutat.

El problema és que renovar la il·luminació té, evidentment, un cost. El projecte que s’ha elaborat contempla el lloguer del material per tres anys de manera que s’eviti el desgast per l’ús i el pas del temps com a passat ara. Ara bé, per poder-lo dur a terme cal que el 80% dels comerciants de cada carrer estiguin d’acord en pagar la part que els hi correspon. En total són 150 euros pels 3 anys repartits en una quota inicial de 50 euros el primer any i quatre quotes de 25 el segon any. En cas que un negoci tingui més d’un punt de venda es negociaran les quotes i també s’han establert facilitats de pagament. Per tal de fer possible el cost total, l’Ajuntament també entraria, per primera vegada, a costejar part de l’enllumenat.

Des de l’ACO asseguren que no conceben un Nadal sense llums als carrers. De fet aquesta és una època de l’any en la que les vendes són molt altes i la il·luminació és un reclam important. En aquests moments l’ACO té un 45% dels comerciants convençuts pel canvi de llums però ha d’arribar al 80% i ho ha de tancar aquesta mateixa setmana. El president dels botiguers, Jordi Rovira explica que "per ells, o es fa la renovació o no hi ha llums".

La nova il·luminació nadalenca que es vol llogar consisteix en uns cubs i formes geomètriques de colors instal·lats als carrers així coms uns arbres de llums que anirien situats en algunes places de la ciutat. També es contempla Il·luminar els arbres del Firal i els de davant la Plaça Mercat. Els llums són de led de manera que consumeixen menys. En cas de tirar endavant amb la iniciativa, s’ha previst inaugurar la nova il·luminació nadalenca a finals de novembre, una setmana abans del que és habitual.

Comparteix a: 

També et pot interessar

El programa d'eficiència energètica GarrotxaDomus permet una reducció de 250 tones de diòxid de carboni anuals

Per a aquest 2023, s'espera que l'arribada dels ajuts procedents dels Next Generation doni un nou impuls al GarrotxaDomus.

La Garrotxa tanca l’any amb un descens de l’atur del 0’3% i se situa al 6’66

Les dades continuen demostrant que el nombre d’aturats és molt baix i que continua havent-hi un atur estructural difícil d’aturar

Estàs escoltant


Volum