En directe
Ritmes de Catalunya
amb Miquel Serrat i Margarida Arau

El reciclatge se segueix expandint a les escoles d’Olot

L’Ajuntament ha posat en marxa un segon compostador de matèria orgànica al Pla de Dalt
| 17 de maig de 2018
El reciclatge se segueix expandint a les escoles d’Olot

L’Ajuntament ha posat en marxa un segon compostador de matèria orgànica que transforma els residus del menjador escolar en adob. El Pla de Dalt s’afegeix al Bisaroques, qui en un any ja ha aconseguit 200 quilos de compost. La matèria reciclada s’utilitza per a les mateixes escoles i jardins de la ciutat. 

Imatge del nou compostador al Pla de Dalt (Aj. Olot)

 


Aquest dijous és el dia internacional del reciclatge, un bon moment per recordar que la separació de residus no és cosa d’un sol dia. Des de les escoles de la ciutat d’Olot es fomenta durant tot l’any. En el cas del Pla de Dalt i el Bisaroques ho fan amb un compostador que permet convertir les restes orgàniques del menjador escolar en adob per a plantes i jardins. Al Pla de Dalt la iniciativa s’ha posat en marxa aquest mes i des del centre, la seva directora, la Carme Salavedra, valora positivament la idea.

 

El compostador permet convertir la matèria orgànica en adob que després s’utilitza per als horts de les escoles o els jardins de la ciutat. Els responsables de dipositar cada dia les restes de menjar del centre són els mateixos alumnes. La Queralt i en Cristian del Pla de Dalt expliquen com ho fan.

 

L’any passat l’escola Bisaroques va ser la primera de la ciutat en utilitzar un compostador. Amb 365 dies, el centre ha aconseguit reciclar 300 quilos de matèria orgànica dels quals se n’han extret 200 de compost. Des del Pla de Dalt s’espera que els resultats acabin sent similars, ja que el nombre d’alumnes és molt semblant. Cada any a la ciutat d’Olot es recullen més de 2.000 tones de fracció orgànica, de les quals se n’extreuen 1.000 tones de compost per a l’agricultura, jardineria i horta domèstica.

Comparteix a: 

També et pot interessar

La massificació en els entorns naturals de la Garrotxa recupera les xifres d’abans de la pandèmia

Des del Parc Natural noten l’augment de visites en zones com la Fageda d’en Jordà

Estàs escoltant


Volum