En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

Una quinzena de voluntaris reconstrueixen murs de pedra seca a la Garrotxa

Ho fan a través d'un camp de treball organtizat per diferents entitats de la comarca
| 25 de juliol de 2018
Una quinzena de voluntaris reconstrueixen murs de pedra seca a la Garrotxa

És un camp de treball que compta amb la col·laboració de moltes entitats. L’interès que ha despertat aquesta tasca ha provocat que es decideixi organitzar una segona edició, d’àmbit internacional, amb gent vinguda des de França fins a l’est d’Europa.

Els voluntaris, treballant en el mur de pedra seca. (Jordi Barranco)

Visualitzar i donar-li valor al territori, a més de promocionar-lo a l’exterior. És l’objectiu de les entitats que organitzen el camp de treball que pretén recuperar camins i murs de pedra seca a la Garrotxa. Des de les entitats es posa en relleu que el projecte també té una vessant pedagògica, ja que la tècnica de la pedra seca és una tradició que s’està perdent. Tot i això, el president del Parc Natural de la Zona Volcànica, Xavier Puig, remarca que l’objectiu principal dels camps de treball és conservar la biodiversitat.

Estada internacional

Els voluntaris del camp de treball provenen de les brigades joves que organitzen diferents casals de la comarca. Tot i això, durant la segona quinzena de juliol, voluntaris arribats d’arreu d’Europa acabaran d’ajudar als joves que hi estan treballant durant aquest mes. A part de treballar el mur de pedra seca on hi dediquen dues hores diàries, els voluntaris fan altres activitats com anar a la piscina o fer melmelades.

Durant el 2018, s’ha promogut que la tècnica de la pedra seca sigui declarada patrimoni immaterial de la UNESCO. Tot i això, no serà fins a final d’any que l’entitat aprovi o no la candidatura d’aquesta tradició tan arrelada a la nostra comarca.

Comparteix a: 

També et pot interessar

L’Ajuntament de Besalú incentivarà als ciutadans que facin una bona gestió de les seves deixalles

L’Ajuntament vol que totes aquelles persones que gestionen i separin bé els seus residus, pràcticament no hagin de pagar la taxa

El centre de reproducció del cranc de riu autòcton d’Olot serveix per salvaguardar l’espècie

Ho asseguren els tècnics que hi treballen i el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum