En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

El Parc dels Volcans d'Olot, pendent del finançament

La definició del futur Parc dels Volcans d’Olot, una de les apostes turístiques a llarg termini de la ciutat, està aturada per la falta de finançament.
| 13 de gener de 2015
El Parc dels Volcans d'Olot, pendent del finançament

La definició del futur Parc dels Volcans d’Olot, una de les apostes turístiques a llarg termini de la ciutat, està aturada per la falta de finançament. Ara el consistori espera una línia d’ajuts europeus que hauria de fer possible l’impuls al projecte. Es pensa amb crear un Centre dels Volcans que inclogui per exemple recreacions amb tres dimensions d’un volcà i que posin Olot al mapa turístic internacional.

El volcà Montsacopa en una vista aèria. 

L’Ajuntament d’Olot té clar que el nou Parc dels Volcans s’ha de fer “pensant en gran” i ara mateix el problema està en trobar finançament suficient per fer possibles aquestes aspiracions. El consistori vol que aquest atractiu turístic sigui un referent a nivell nacional i internacional i per això cal fer una aposta el suficientment atractiva. Ho ha explicat a Ràdio Olot l’alcalde de la ciutat Josep Maria Corominas. Corominas admet que amb les aportacions que podrien fer tan el consistori i com l’iniciativa privada no es podria fer front a tota la inversió que és necessària per a fer el Parc dels Volcans tal i com se l’imaginen i per això confien en treure diners d’uns fons europeus que s’han de convocar per a promoció de territoris.

De mentre, a dalt del Montsacopa s’han estat fent diferents actuacions de millora i condicionament. Aquest 2015 s’estan instal·lant nous bancs i aplanant el sender que voreja tot el volcà. Unes actuacions que tenen un cost de 26.000€ i que venen en part d’allò recollit amb la taxa turística. L’ordenació dels horts que hi ha en tot el trajecte és una altra de les mesures que es vol prendre. L’any passat també es van fer actuacions de millora a la falda de Sant Francesc i que van passar per la recuperació de la gredera del volcà. Un espai que es vol que tingui especial interès per a ser visitat per a les escoles.

Comparteix a: 

També et pot interessar

El programa d'eficiència energètica GarrotxaDomus permet una reducció de 250 tones de diòxid de carboni anuals

Per a aquest 2023, s'espera que l'arribada dels ajuts procedents dels Next Generation doni un nou impuls al GarrotxaDomus.

La Garrotxa tanca l’any amb un descens de l’atur del 0’3% i se situa al 6’66

Les dades continuen demostrant que el nombre d’aturats és molt baix i que continua havent-hi un atur estructural difícil d’aturar

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum