En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

Quedar curts

Entitats i formacions independentistes demanen més seus per poder votar el 9N a Olot. Calculen que toquen 8.000 persones per institut. 
| 28 d'octubre de 2014
Quedar curts

Entitats i formacions independentistes demanen més seus per poder votar el 9N a Olot. Diuen que amb els tres instituts pot ser insuficient ja que a cada un hi podrien acudir més de 8.000 persones per expressar-se sobre el futur de Catalunya.

La CUP presentant a l'Ajuntament d'Olot la moció (@CUPOlot)

JORDI ALTESA | En les anteriors consultes populars que es van fer a Olot hi havia 21 llocs per votar i ara, el 9N està previst que hi hagi tan sols els 3 instituts com a seus. Això, segons calculen des del món independentista, pot ser insuficient ja que estimen que unes 8.000 persones haurien d’anar a cada un dels tres centres. A aquesta conclusió hi van arribar després de la jornada de debat organitzada per la CUP el passat cap de setmana. Un dels membres d’aquesta formació, Enric Domènech ha considerat a Ràdio Olot que l’actual proposta de seus del 9N és una “vergonya”.

La CUP per la seva banda ja ha entrat una instància a l’Ajuntament demanant que el 9N hi hagi més punts de votació a la ciutat. A banda, les diferents forces presents a la trobada, l’ANC, Òmnium Cultural, Estelada 2014, Arran i l’ANJI, van coincidir en la necessitat de que hi hagi també un acte de suport per demanar a la gent que voti el 9N.

La cinquena conclusió a la que es va arribar en el Punt de Trobada organitzat per la CUP és fer una gigaenquesta per arribar a totes les cases per tal de donar a conèixer el 9N. Qui s’ha encarregat d’alertar de les seves possibles conseqüències és Societat Civil Catalana. La formació unionista ha assegurat que la Generalitat carrega sobre els directors la responsabilitat de cedir les claus de les instal·lacions a "voluntaris" que són "subjectes privats", en un procés que no té el control d'una "administració electoral". Rafael Arenas, vocal de Societat Civil Catalana, assegura que aquest 9N és una farsa.

El nombre de voluntaris per al referèndum del 9N s’acosta a les 40.000 persones, quasi el doble del que estava previst.

Comparteix a: 

També et pot interessar

L’Ajuntament de Besalú tanca el 2022 amb un superàvit de 500.000 euros

Per tercer any consecutiu, el consistori ha congelat les taxes d’escombraries i de l’aigua

Jordi Cargol optarà al seu tercer mandat al capdavant de l’Ajuntament de Sant Jaume de Llierca

Cargol explica que aquest projecte no es pot acabar aquí i que encara té coses per fer al poble

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum