En directe
5 Minuts +
amb Joel Tallant i Aniol Puigvert

Saben que la por a allò desconegut té relació amb la part més primitiva dels éssers humans?

Aquesta és la raó per la qual moltes vegades es creen rumors falsos, que la societat acaba creient i això té un impacte directe amb la convivència
| 30 de gener de 2017
Saben que la por a allò desconegut té relació amb la part més primitiva dels éssers humans?

Aquesta és la raó per la qual moltes vegades es creen rumors falsos, que la societat acaba creient i això té un impacte directe amb la convivència. Aquest és el tema de la tercera xerrada que forma part del cicle de conferències de Càritas Garrotxa que es farà avui al vespre.

La xerrada de la setmana passada (@monicafontolot) 

Quan parlem de rumors ara ja no val dir que és allò que corre de boca en boca, sinó de mòbil a mòbil. Avui dia podem parlar de molts rumors que són falsos, però que han acabat penetrant de certa manera a la societat i han generat conseqüències negatives. Segons el professor de filosofia i ètica de la Universitat de Girona, Joan Canimas, un dels principals orígens d’aquests rumors és la por a allò desconegut. Aquest és un fenomen que s’ha detectat a les societats actuals i que, fins i tot, s’ha fet servir com a estratègia política. Canimas ha explicat al programa ‘En Acció’ de Ràdio Olot que aquesta por a allò desconegut ho explica la neurociència i té a veure amb la part més primitiva dels éssers humans.

Algunes solucions...

Amb l’allau de informació que reben les persones actualment a través de les xarxes és molt fàcil rebre informació que no és certa però acabar-se-la creient. El professor Joan Canimas afirma que els periodistes són una manera de combatre aquests rumors falsos.

Canimas parla de la necessitat de promoure conceptes com la tolerància. Un concepte que parla que les persones tenen dret a no estar d’acord amb determinades idees i coses, però ho respecten perquè és una norma bàsica de convivència. La conferència ‘La remor que s’acosta’ d’aquest professor és avui a les 7 del vespre al Casal Marià.

Comparteix a: 

També et pot interessar

Primer habitatge cooperatiu de la Garrotxa

És el Turrós, a Argelaguer, i ja hi viuen nou persones adultes i un nadó

Setmana de donació de sang a Olot

Des d’aquest dilluns fins diumenge a la tarda, el Banc de Sang i Teixits organitza una campanya de donació especialment necessària

Estàs escoltant


Volum