En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

Propostes pel Sant Jaume

Abans de dues setmanes, ja es coneixerà el pla d'usos de l'Ajuntament per a l'antic hospital Sant Jaume del centre d'Olot.
| 15 de gener de 2015
Propostes pel Sant Jaume

Abans de dues setmanes ja es coneixerà la proposta que fa l’Ajuntament d’Olot sobre els usos de l’antic Sant Jaume. Una de les principals propostes passa per duplicar l’espai de residència geriàtrica que passarà dels 60 llits actuals als 120. Una ampliació que es farà a mig termini perquè ara no hi ha ni diners ni demanda.  En canvi, sí que es vol crear de manera immediata un Centre Cívic i Casal d’Entitats. També hi haurà espai reservat a botigues, oficina de turisme i la sala de les energies.

Els claustres del Sant Jaume (Jordi Altesa)

El disseny del futur d’aquest cèntric espai entra ja en la recta final. L’Ajuntament està ultimant aquesta proposta que neix després del procés participatiu fet per Internet però també de manera presencial. Entre les novetats d’aquest projecte destaca l’ampliació de l’àrea de geriatria que passarà dels 60 llits actuals als 120 a mig termini. L’alcalde d’Olot, Josep Maria Corominas, ha confirmat a aquesta emissora que abans no s’acabi aquest mes de gener es coneixerà la proposta de projecte sobre què fer amb els 9.000 metres quadrats d’espai. A més, admet que part del projecte de moment no se sap com es finançarà.

Corominas ha confirmat que entre els 9.000 metres quadrats també hi haurà espai per a centre cívic i casal d’entitats, una petició que han demanat de manera formal a l’Ajuntament una trentena d’entitats. El portaveu d’aquestes, Martí Lleixà, ha exposat què és el que demanen. Ha explicat que fins ara disposaven només d’uns espais municipals 3 hores al mes. Per això, ha assegurat que les entitats que no tenien un local propi tenien problemes per tal de tenir punts de trobada.

La petició de les entitats insisteix en tenir veu en el disseny de l’espai i per això han demanat la creació d’una comissió mixta entre entitats i consistori per a definir com volen que sigui l’espai. Una condició a la qual s’ha mostrat predisposat el mateix Corominas.

Més usos

Una sala d’actes, l’Oficina de Turisme, serveis municipals i comerços són alguns dels altres usos que tindrà l’antic Sant Jaume, segons la proposta que està elaborant l’Ajuntament. A banda, també hi haurà la coneguda com a Sala de les Energies, un espai que explicarà com funciona l’illa energètica que abasteix d’energia el centre d’Olot. Un espai que es vol fer didàctic i pedagògic i que sigui també un atractiu per a dur escolars a visitar-lo. En aquest cas, i aprofitant les obres de la Plaça Mercat, ja s’hi ha avançat.

A principis de setmana, Ràdio Olot ja els va oferir declaracions del president de l’Associació de Comerciants de la ciutat, Jordi Rovira, que admetia que comerços a l’entorn de l’Hospital havien patit una davallada de les vendes, especialment les de temes dedicats a alimentació i vestit.

Comparteix a: 

També et pot interessar

El programa d'eficiència energètica GarrotxaDomus permet una reducció de 250 tones de diòxid de carboni anuals

Per a aquest 2023, s'espera que l'arribada dels ajuts procedents dels Next Generation doni un nou impuls al GarrotxaDomus.

La Garrotxa tanca l’any amb un descens de l’atur del 0’3% i se situa al 6’66

Les dades continuen demostrant que el nombre d’aturats és molt baix i que continua havent-hi un atur estructural difícil d’aturar

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum