En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

Propera parada

Una línia de bus enllaçarà l'actual Hospital d'Olot amb les noves instal·lacions ubicades al Pla de Dalt. 
| 20 de maig de 2014
Propera parada

Una línia de bus enllaçarà el futur hospital d’Olot i comarcal de la Garrotxa amb les dependències actuals. És la proposta que es perfila per tal de garantir a molta gent que pugui anar a aquest nou equipament sociosanitari, ja sigui de visita o a les consultes externes.

El TPO arribarà al nou Hospital amb una nova línia. 

JORDI ALTESA | L’obertura del nou Hospital d’Olot al Pla de Dalt està obligant a redissenyar l’oferta de transport públic per arribar-hi. Fins ara, pocs metres a peu pla separen l’actual espai, d’una parada de busos del TPO i no queda excessivament lluny de l’estació que hi ha a Olot i que dóna servei a tota la comarca. Ara però aquest equipament clau per a moltes persones canviarà de lloc i per això s’està pensant com se les pot traslladar a aquest centre que serà molt més gran però s’ubicarà a un extrem de la ciutat. La intenció amb la qual es treballa és la de fer una línia de bus que uneixi l’actual Hospital amb el nou. El primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament d’Olot, Josep Berga, ha explicat que és un tema que fa temps que està a sobre de la taula i, tot i que està molt avançat, encara hi queden alguns serrells pendents.

El disseny de les noves rutes està pensada tan per veïns de la resta de la Garrotxa com per olotins, tot i que sembla que la possibilitat de que arribin a tots els barris de la ciutat és complicat. El regidor d’hisenda, Josep Gelis, ha vançat que hi haurà servei matí i tarda i calcula que hi hauria entre 4 i 5 trajectes en cada franja. Pel què fa als visitants de la resta de la comarca, no es planteja que la línia de bus Transversal passi pel nou Hospital. La proposta és que un cop arribin a l’estació de busos actual facin transbordament a peu fins a l'actual Hospital Sant Jaume on hi haurà aquest bus que anirà fins al nou centre del Pla de Dalt.

El replanteig de la mobilitat és tan sols una de les tasques paral·leles que el traslladat de l’Hospital genera. Un equipament que mou centenars de persones diàries que continua fent el seus passos cap a l’obertura. Fa unes setmanes la Generalitat va licitar, finalment, alguns dels equipaments necessaris per a la seva estrena. A hores d’ara es treballa amb la data de finals de setembre o principis d’octubre. 

Comparteix a: 

També et pot interessar

Gairebé tots els desperfectes provocats pels temporals dels últims anys a la Garrotxa estan solucionats

Ho ha explicat el president del Consell Comarcal, Santi Reixach en declaracions a Ràdio Olot i a Olot Televisió

Aquests dies es pot veure a Riudaura un pessebre fet de ganxet

L'han elaborat diverses dones del poble que formen el Grup de la Mitja Tarda

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum