En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

El projecte Rossinyol: inclusió, però també rendiment acadèmic

Asseguren que tenir un mentor ajuda a millorar el rendiment acadèmic dels alumnes nouvinguts
| 19 de desembre de 2017
El projecte Rossinyol: inclusió, però també rendiment acadèmic

Asseguren que tenir un mentor ajuda a millorar el rendiment acadèmic dels alumnes nouvinguts. És una de les conclusions que s’extreuen del projecte Rossinyol que impulsa la Universitat de Girona i que va néixer a Olot. Després de 12 anys de vida, la iniciativa ha evolucionat i crescut. Actualment ajuda a 160 alumnes cada any, també acull estudiants amb situacions familiars complicades i està treballant per donar cobertura a joves refugiats.

Fotografia de les parelles d'enguany a la Garrotxa (Consell Comarcal)


El 2006 Olot es convertia en la primera ciutat de Catalunya on es posava en marxa una iniciativa nascuda a Suècia anomenat projecte Rossinyol. 12 anys més tard, el projecte s’ha consolidat a la capital de la Garrotxa i ja es troba a 12 ciutats gironines, a Barcelona i al País Basc. Consisteix a formar paralles entre universitaris catalans i alumnes de secundària nouvinguts per ajudar-los a introduir-se a la societat. De les 4 parelles que van formar-se el primer any, ja s’ha arribat a la xifra anual de 160 i, a part de complir el seu objectiu social, s’ha pogut comprovar que té beneficis acadèmics per als mentorats. El director del projecte Rossinyol i professor de la UdG, Jordi Feu, ho explica a Ràdio Olot: "Els nois i noies que hi participen tenen més interés per continuar estudiant i milloren en la llengua catalana. Un nombre important demostren que el progrés acadèmic millora"

Nous perfils de mentorats

Segons Feu, els beneficis no només són pels mentorats: els universitaris que hi col·laboren aprenen a valorar la diversitat cultural, i les institucions que impulsen el projecte, ajuden a la cohesió social. Per tots aquests beneficis, la iniciativa s’ha ampliat a alumnes catalans amb situacions familiars, econòmiques i socials complicades.

El projecte Rossinyol, però, no es queda aquí. Actualment s’està treballant colze a colze amb la Creu Roja perquè a partir del curs 18/19 puguin incloure’s refugiats arribats a Catalunya. Mentrestant, aquest any comptarà amb 160 parelles, 9 de les quals seran d’Olot, i una demanda que triplica l’oferta.

Comparteix a: 

També et pot interessar

Primer habitatge cooperatiu de la Garrotxa

És el Turrós, a Argelaguer, i ja hi viuen nou persones adultes i un nadó

Setmana de donació de sang a Olot

Des d’aquest dilluns fins diumenge a la tarda, el Banc de Sang i Teixits organitza una campanya de donació especialment necessària

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum