En directe
Cocktail Class
amb Ràdio Olot

Primers birrets

12 alumnes acaben els primers estudis de grau universitari a Olot des de l'Escola d'Art.
| 19 de juny de 2014
Primers birrets

L’Escola d’Art d’Olot ja té la primera promoció d’estudiants amb títol de grau de nivell universitari. Després de 4 anys d’estudi, aquesta setmana una dotzena d’ells han presentat els seus projectes finals i ja han acabat els seus estudis en uns sectors on tenen importants sortides laborals.

Cartell de presentació dels projectes finals de grau. Foto de portada publicada a El Punt Avui.

JORDI ALTESA | El 2010 es va posar en marxa l’ESDAP, l’Escola Superior de Disseny i Arts Plàstiques de la Generalitat de Catalunya, que s’encarrega d’impartir ensenyaments artístics superiors de grau, que estan al mateix nivell que el que es pot obtenir en una universitat. 4 anys després, la primera promoció dels dos estudis, ja té el seu birret. Projectes variats sobre la poesia o la unificació de la imatge gràfica d’esdeveniments han estat les apostes dels estudiants de la primera promoció amb nivell universitari que surt d’Olot en el seus treballs de finals de grau. El director de l’Escola Superior d’Art i de Disseny d’Olot, Toni López, ha explicat a Ràdio Olot que aquests estudis de grau s’estan arrelant a la ciutat, especialment després de tenir l’homologació de manera formal. De fet, aquest juny podria ser que arribessin a emplenar les places.

En total són una dotzena d’alumnes els que aquesta setmana ja han arribat al final de la seva formació en els dos graus. Aquests són uns estudis on no tothom es matricula de totes les assignatures i va seguint compaginant-ho amb la seva feina. Ara poden continuar estudiant ja que poden accedir a un màster universitari o a buscar feina en uns dels sectors on hi ha més demanda segons diu un estudi de la Cambra de Comerç.

 

Valoració municipal

L’alcalde d’Olot ha considerat “molt important” aquesta primera promoció en els dos graus de nivell universitari que es feien a Olot: el de disseny d’interiors i el de disseny gràfic. En declaracions a Ràdio Olot, Josep Maria Corominas, ha tornat a considerar important aquest equipament i admet que és important una inversió per a posar-lo al dia.

Comparteix a: 

També et pot interessar

Gairebé tots els desperfectes provocats pels temporals dels últims anys a la Garrotxa estan solucionats

Ho ha explicat el president del Consell Comarcal, Santi Reixach en declaracions a Ràdio Olot i a Olot Televisió

Aquests dies es pot veure a Riudaura un pessebre fet de ganxet

L'han elaborat diverses dones del poble que formen el Grup de la Mitja Tarda

Estàs escoltant


Volum