En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

Els pressupostos participatius també arriben a les Preses i Besalú

Onze dels 21 municipis de la Garrotxa portaran a terme processos participatius
| 3 de maig de 2018
Els pressupostos participatius també arriben a les Preses i Besalú

Onze dels 21 municipis de la Garrotxa portaran a terme processos participatius. Les Preses i Besalú també s’afegeixen a la iniciativa per primer cop. La població presenca encara ha de definir el mecanisme de participació. Per la seva banda, els besaluencs aniran a les urnes el mes d’octubre per decidir com invertir 50.000 euros. 

Besalú posarà 50.000 euros a disposició dels ciutadans


L’any 2015, només Mieres tenia uns pressupostos participatius en marxa. Tres anys després, ja són nou els municipis que han portat a terme o impulsaran aquesta iniciativa. Beuda, Santa Pau, Olot, Riudaura, Tortellà, la Vall d’en Bas i ara les Preses i Besalú tiren endavant un pressupost participatiu. En el cas de l’última població, es posarà a disposició dels ciutadans 50.000 euros i no es votarà fins a l’octubre. La tinent d’alcalde de Besalú, Fina Surina, explica a Ràdio Olot que fins després de l’estiu la població viurà un procés de selecció i priorització de les propostes:

 

Les propostes guanyadores de Besalú no s’aplicaran fins al 2019. Un any on també està previst que s’executin aquelles idees que surtin de les Preses. Tot i que encara no està definit com es portarà a terme el procés participatiu, el seu alcalde, Pere Vila, diu que vol que tothom hi participi des del minut 1:

 

Mieres i Beuda, i en el cas d’Olot entre els joves, són els únics municipis que ja havien tastat els pressupostos participatius. Les altres sis poblacions que s’hi han llençat aquest any ho fan per primera vegada. A aquestes també s’hi pot afegir les Planes i Argelaguer, totes dues localitats impulsen un procés per definir en un cas la remodelació de la rambla i en l’altre la reforma de la plaça del poble.

Comparteix a: 

També et pot interessar

Primer habitatge cooperatiu de la Garrotxa

És el Turrós, a Argelaguer, i ja hi viuen nou persones adultes i un nadó

Setmana de donació de sang a Olot

Des d’aquest dilluns fins diumenge a la tarda, el Banc de Sang i Teixits organitza una campanya de donació especialment necessària

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum