En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

Pressupostos "austers i congelats"

El ple de l'Ajuntament d'Olot ha aprovat uns comptes que baixen 1,5M€ respecte l'any passat. Es congelen la majoria de taxes i el mateix passa amb les inversions. 
| 26 d'octubre de 2012

 

El ple de l’Ajuntament d’Olot ha aprovat incialment els seus pressupostos i ordenances fiscals per al proper 2013. Destaca per unes taxes congelades en general i uns comptes que es redueixen en quasi 1,5M€. L’equip de govern no s’ha trobat cap vot en contra ja que l’oposició s’ha abstingut o fins i tot ha votat a favor en algun punt.

 

El pressupost consolidat del 2013 per a l’Ajuntament d’Olot serà de 27,5M€. Una xifra inferior als 29,1M€ que tenia per aquest 2012. Els comptes estan marcats per l’austeritat i la congelació de les inversions públiques ja que aquesta partida queda reduïda sensiblement. 

Eixugar el dèficit suposa una de les partides importants. Es destinen entorn a 2M€, que faran que a finals de l’any que ve, el deute del consistori de l’Ajuntament d’Olot sigui de 20M€. Això està molt per sota del llindar permès per l’Estat. Els comptes i les ordenances han estat motiu d’un llarg debat al consistori on les forces de l’oposició s’han decidit abstenir tan en les ordenances com en els pressupostos. Jaume Mir, regidor del PSC, ha questionat entre altres els diners que es destinen a polítiques d’ocupació i ha assegurat que hi ha marge per reduir més la despesa corrent.

Els socialistes s’han abstingut en els dos punts com també ha fet Plataforma per Catalunya. Ignasi Mulleras, el seu portaveu a Olot, ha reconegut que l’escenari econòmic actual deixa poc marge d’actuació als ajuntaments i ha argumentat l’orientació del seu vot com una prova de confiança.

ERC s’ha abstingut també en els dos punts principals de l’ordre del dia del ple d’Olot. Considera els números creïbles. El seu portaveu Pere Gómez ha lamentat que el context econòmic no permeti fer polítiques de més creixement però ha celebrat que hi hagi iniciativa privada que faci inversions.

Finalment, el Partit Popular, ha votat a favor de les ordenances fiscals però en canvi s’ha abstingut en els pressupostos. La portaveu local dels conservadors, Júlia Sala, ha reclamat entre altres una central de compres per reduir costos.

Tots els partits polítics han reconegut la feina feta pel regidor d’hisenda i l’equip econòmic de l’Ajuntament per poder presentar els pressupostos el mes d’octubre. Olot ha estat una de les primeres ciutats europees que fa el pas. La inversió a la ciutat no quedarà congelada tenint present que hi haurà obres com la de l’Hospital que depenen de la Generalitat o d’altres que assumiran privats com la nova Plaça Mercat, els camps de futbol o la recuperació de l’antiga depuradora per una empresa. Segons càlculs de l’equip de govern, això marca una inversió d’entorn als 10M€ pel que resta de mandat en mans privades. 

Comparteix a: 

També et pot interessar

Gairebé tots els desperfectes provocats pels temporals dels últims anys a la Garrotxa estan solucionats

Ho ha explicat el president del Consell Comarcal, Santi Reixach en declaracions a Ràdio Olot i a Olot Televisió

Aquests dies es pot veure a Riudaura un pessebre fet de ganxet

L'han elaborat diverses dones del poble que formen el Grup de la Mitja Tarda

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum