En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

Preocupació entre el sector sanitari per l’increment desmesurat del consum de protectors d’estómac

L’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa i les farmàcies de la Vall d’en Bas i Sant Joan Les Fonts inicien una campanya per sensibilitzar la població
| 7 de gener de 2020
Preocupació entre el sector sanitari per l’increment desmesurat del consum de protectors d’estómac

L’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa i les farmàcies de la Vall d’en Bas i Sant Joan Les Fonts inicien una campanya per sensibilitzar la població dels efectes secundaris d’aquest tipus de medicaments si no s’administren sota supervisió mèdica.

L'Hospital d'Olot ha engegat una campanya (Ràdio Olot)


Els protectors d’estómac es fan servir per diferents malalties digestives o quan hi ha una ingesta abundant diària de medicaments. La seva funció permet reduir la quantitat d’àcid a l’estómac. Hi ha, però, qui se’l pren davant de qualsevol circumstància i sense control mèdic. La farmacèutica adjunta de l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa, Cristina Arcos, ha explicat a Ràdio Olot quins efectes secundaris poden provocar.

 

Cristina Arcos assegura que no sempre calen els protectors estomacals en cas d’una polimedicació diària, és a dir, si prenem vàries pastilles al dia. Tampoc són necessaris quan es produeixen casos de cremor d’estómac, ja que per aquestes situacions ja existeixen els antiòxids o l’aplicació de determinades mesures preventives.

La propaganda està massa arrelada

La farmacèutica adjunta de l’Hospital d’Olot reconeix que la campanya contra l’ús desmesurat dels protectors estomacals s’ha hagut de fer perquè costa molt canviar els hàbits dels pacients i més, quan el que es prenen, els dona resultat.

 

De moment, la campanya contra l’ús desmesurat dels protectors estomacals la veurem amb l’edició d’uns tríptics que trobareu a l’Hospital, als caps de Sant Joan les Fonts i la Vall d’en Bas i a les farmàcies d’aquests municipis. També se’n faran ressò a les webs corporatives, a les pantalles de televisió dels centres i a les xarxes socials. Els promotors calculen que durant aquest any també es pugui estendre la campanya a les farmàcies i caps d’Olot i de Besalú que depenen de l’Institut Català de la Salut.

És la primera vegada que s’impulsa una iniciativa d’aquestes característiques a la comarca, si bé, ja s’ha desenvolupat en altres zones del país amb bons resultats.

 

 

Comparteix a: 

També et pot interessar

Primer habitatge cooperatiu de la Garrotxa

És el Turrós, a Argelaguer, i ja hi viuen nou persones adultes i un nadó

Setmana de donació de sang a Olot

Des d’aquest dilluns fins diumenge a la tarda, el Banc de Sang i Teixits organitza una campanya de donació especialment necessària

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum