En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

Ple enrarit

Una moció en contra del racisme i el feixisme tensa el ple d'Olot. PxC abandona la sala, el govern vota dividit i la CUP s'emporta retrets.
| 26 de juliol de 2013
Ple enrarit

Una moció de condemna al racisme i al feixisme enrareix el ple de l’Ajuntament d’Olot. La moció, presentada per la CUP, ha acabat amb els regidors de Plataforma per Catalunya abandonant el ple, l’equip de govern votant per separat i retrets als autors de la moció per l’ús que fan del reglament municipal.

Els dos regidors de PxC abandonant el ple (Jordi Altesa)

JORDI ALTESA | El punt 25 dels 26 de l’ordre del dia del ple de l’Ajuntament d’Olot d’aquest juliol es preveia el més calent de tots i així ha estat. Es portava a votació una moció de la CUP que condemnava el franquisme i el feixisme. Entre els acords que es votaven hi havia el de retirar els títols de fills adoptius d’Olot als dos generals franquistes que van ocupar Olot al febrer del 39 i unir-se a la querella que la justícia argentina ha obert per crims de lesa humanitat comesos durant el franquisme. La moció l’ha defensat pel portaveu de la CUP Hugo Alvira. Alvira lamentava que a hores d’ara encara hi hagi partits polítics que no hagin condemnat el cop d’Estat del 1936.

Abans però que la CUP llegís la moció, el grup de Plataforma per Catalunya ha decidit abandonar el ple municipal en aquest punt. El seu portaveu, Ignasi Mulleras ha justificat la seva decisió ja que considera que hi ha coses més importants a debatre en el ple municipal i ha criticat a l’equip de govern per deixar que la CUP, que no té representació a l’Ajuntament, hagi pogut presentar aquesta moció.

No ha estat la única tensió que ha generat la moció en el ple de l’Ajuntament. L’equip de govern ha votat per separat. Així, els regidors de Convergència i Unió hi ha votat en contra, mentre que el representat de Reagrupament ho ha fet a favor. Aquest darrer, Josep Ferrés, no s’ha estalviat crítiques cap a la CUP per l’actitud que van tenir el passat dissabte quan estava convocat un acte franquista a la ciutat. Per a Convergència i Unió el “no” a la moció no vol dir defensar ni el franquisme ni el feixisme i han recordat que s’han encarregat de suprimir tots els símbols franquistes de la ciutat. El portaveu del grup, Josep Berga, ha criticat l’ús que fa la CUP del dret de les entitats a presentar mocions i els ha assegurat que ciutadans i altres entitats estan molestos amb l’ús que fa el partit d’aquest dret.

La regidora del Partit Popular Júlia Sala també ha votat en contra de la moció. Des del seu punt de vista, aquesta moció fereix molts sentiments. Els únics vots a favor que ha tingut la moció, a banda del de Reagrupament, han estat els d’Esquerra Republicana. El seu portaveu, Pere Gómez, ha assegurat que no es tracta de reobrir ferides, sinó de tancar-les d’acord amb el dret internacional. El Partit dels Socialistes de Catalunya s’ha abstingut. Amb 4 segons, el seu portaveu Josep Guix ha donat per tancat el tema.

Un cop s’ha acabat el debat de la moció que ha acabat rebutjada, els dos regidors de Plataforma per Catalunya han tornat a entrar a la sala de plens, que ha seguit amb normalitat la seva última sessió fins al mes de setembre.

Comparteix a: 

També et pot interessar

L’Ajuntament de Besalú tanca el 2022 amb un superàvit de 500.000 euros

Per tercer any consecutiu, el consistori ha congelat les taxes d’escombraries i de l’aigua

Jordi Cargol optarà al seu tercer mandat al capdavant de l’Ajuntament de Sant Jaume de Llierca

Cargol explica que aquest projecte no es pot acabar aquí i que encara té coses per fer al poble

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum