En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

Planta polèmica

El Consell Comarcal de la Garrotxa aprova la ubicació de la planta de triatge a Can Coma de Baix amb l'oposició veïnal de Sant Jaume.
| 11 de juliol de 2013
Planta polèmica

El Consell Comarcal de la Garrotxa aprova la ubicació definitiva de la planta de triatge a Sant Jaume amb la oposició veïnal. Aquest és el darrer tràmit que ha de fer el Consell, mentre des del poble aspiren a que “la Generalitat posi seny” en el projecte.

El moment de la votació al ple (Jordi Altesa)

JORDI ALTESA | Aquest ha estat l’últim tràmit burocràtic que havia de fer el Consell Comarcal de la Garrotxa respecte a la planta de gestió de residus que s’ha de fer a la comarca. En l’aprovació provisional del pla especial, l’emplaçament s’ha mantingut a Can Coma de Baix, a Sant Jaume de Llierca. Aquesta decisió ha estat presa amb els vots a favor de Convergència i Unió, l’oposició d’Esquerra Republicana i vots partits del Partit dels Socialistes: una part dels seus consellers hi ha votat a favor mentre que d’altres s’han abstingut. El vicepresident comarcal, Josep Berga, ha explicat que aquest pla especial compta amb 13 projectes que l’avalen i s’han desestimat 6 al·legacions. Berga assegura que, en base als informes sobre les 3 ubicacions finalistes, la de Can Coma de Baix és la única disponible i factible.

Els grups a l’oposició han defensat les seves postures amb la lectura d’un escrit. El Partit dels Socialistes ha argumentat la seva posició meitat a favor, meitat abstenció dient que entenen que la planta en sí és una necessitat, però que el procés per decidir la seva ubicació no s’ha fet de manera suficientment dialogada.

Esquerra Republicana de Catalunya ha mantingut la seva oposició a la planta de triatge. Una oposició que han definit de “rotunda” ja que consideren que en la decisió final de la ubicació hi ha un càlcul “d’aritmètiques polítiques” i que s’ha fet “contradient l’esperit dels consells comarcals”.

Al ple hi ha assistit una vintena de veïns de Sant Jaume de Llierca. Davant la previsió de possibles disturbis, hi havia un desplegament de Mossos d’Esquadra que no és habitual quan hi ha ple al Consell. A la porta d’accés dos agents controlaven l’aforament hi ha deixat la resta de veïns a l’exterior de l’edifici. Un cop feta l’aprovació, un veí ha increpat i qüestionat el paper del consell comarcal i els ha reptat a fer una consulta popular sobre la decisió. També ha assegurat que al darrere de la planta hi ha una maniobra especulativa.

Comparteix a: 

També et pot interessar

Gairebé tots els desperfectes provocats pels temporals dels últims anys a la Garrotxa estan solucionats

Ho ha explicat el president del Consell Comarcal, Santi Reixach en declaracions a Ràdio Olot i a Olot Televisió

Aquests dies es pot veure a Riudaura un pessebre fet de ganxet

L'han elaborat diverses dones del poble que formen el Grup de la Mitja Tarda

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum