En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

Les Planes reclama que els forestals actuïn contra l’incivisme a les gorgues

A hores d'ara, l’agent cívic encarregat de vigilar les gorgues de les Planes d’Hostoles ja ha posat més multes a cotxes mal aparcats que en tot l’estiu passat
| 11 d'agost de 2017
Les Planes reclama que els forestals actuïn contra l’incivisme a les gorgues

Un atractiu de turisme, però també d'incivisme. A hores d'ara, l’agent cívic encarregat de vigilar les gorgues de les Planes d’Hostoles ja ha posat més multes a cotxes mal aparcats que en tot l’estiu passat. Un any després que l’ajuntament del municipi creés una ordenança municipal perquè els agents forestals poguessin actuar a la zona, el boom turístic a les gorgues continua portant problemes. Ara, el consistori reclama a l’administració que prengui partida en la situació.

Les gorgues de les Planes d'Hostoles. (Turisme Garrotxa)

Cotxes mal aparcats, brutícia i en general molt poc respecte cap a un espai natural referent en les guies d’encants turístics de Catalunya. És la situació que es viu cada estiu a les gorgues de les Planes d’Hostoles, que en els darrers anys han experimentat un boom de visitants que les han convertit en el principal atractiu turístic del municipi. L’espai però, no estava preparat per rebre tantes visites. L’any passat l’Ajuntament ja va fer algunes actuacions per millorar els problemes d’aparcament a la zona, però l’alcalde de les Planes, Eduard Llorà, admet que el principal problema no és l’afluència de gent, sinó l’incivisme d’alguns visitants.

L’any passat l’Ajuntament ja va instaurar la figura d’un agent cívic amb potestat per sancionar els cotxes mal aparcats, i amb el que portem d’estiu aquest agent ja ha posat 350 multes, més que en tot l’estiu passat. Llorà admet que amb aquesta figura no n’hi ha prou per controlar tota la zona.

L’any passat es va crear una ordenança municipal perquè els agents forestals poguessin intervenir en casos d’incivisme a les gorgues, però de moment aquests agents encara no han posat ni una sanció, tot i que d’oportunitats, segons Llorà, no n’han faltat. El consistori reclama ara que les administracions pertinents prenguin partida en la situació d’una vegada per totes.

Tot i que ja era una destinació coneguda a la comarca, les gorgues de les Planes d’Hostoles van experimentar un augment de visitants després d’aparèixer en sèries i anuncis de televisió, i d’ocupar els primers llocs en les llistes dels millors espais naturals de Catalunya.

Comparteix a: 

També et pot interessar

L’Ajuntament de Besalú incentivarà als ciutadans que facin una bona gestió de les seves deixalles

L’Ajuntament vol que totes aquelles persones que gestionen i separin bé els seus residus, pràcticament no hagin de pagar la taxa

El centre de reproducció del cranc de riu autòcton d’Olot serveix per salvaguardar l’espècie

Ho asseguren els tècnics que hi treballen i el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum