En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

Pisos buits a Olot

El darrer cens d’Olot parla de més de 3.000 habitatges buits però des de l’Oficina d’Habitatge han fet el seu propi estudi.
| 24 d'abril de 2014
Pisos buits a Olot

A Olot hi ha més de 1.300 habitatges on no hi viu ningú des de fa més de dos anys. Aquests pisos buits se sumen a 700 més que estan en mans de bancs i que estan desocupats. L’Ajuntament ha fet un estudi que rebaixa a més de la meitat les dades oficials del cens.

Presentació de l'estudi aquest matí (Jordi Altesa)

JORDI ALTESA | El darrer cens d’Olot parla de més de 3.000 habitatges buits però des de l’Oficina d’Habitatge han fet el seu propi estudi ja que creuen que hi ha casos, com els que estan buits temporalment, que el cens els contempla però no són, legalment, pisos buits. Això deixa una xifra de més de 1.300 habitatges buits sense motiu aparent des de fa més de dos anys. A aquests cal sumar els quasi 700 en mans d’entitats d’estalvi. La directora de l’Oficina d’Habitatge, Míriam Paredes, ha explicat que per fer l’estudi han optat també per fer treball de camp.

Les dades situen Olot per sota de la mitjana catalana amb pisos buits, tot i que es difícil fer càlculs ja que la metodologia és diferent. Davant de les xifres, l’Ajuntament diu que està en converses per tal de posar el màxim de pisos a la venda o a lloguer.

Aquest nou estudi actualitza les dades que es van recollir per fer el Pla Local d’Habitatge el 2009. En comparació amb aquestes, s’ha passat de 1.091 pisos vacants a aquests 1.372, un 1,5% més que respecte l’any passat. L’actual legislació catalana contempla que un pis es pot considerar buit quan hi porta almenys dos anys.

Comparteix a: 

També et pot interessar

Gairebé tots els desperfectes provocats pels temporals dels últims anys a la Garrotxa estan solucionats

Ho ha explicat el president del Consell Comarcal, Santi Reixach en declaracions a Ràdio Olot i a Olot Televisió

Aquests dies es pot veure a Riudaura un pessebre fet de ganxet

L'han elaborat diverses dones del poble que formen el Grup de la Mitja Tarda

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum