En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

Pep Berga: "Vull ser l'alcalde de tothom"

Els vint-i-un regidors van jurar la constitució i van guardar lleialtat al rei
| 16 de juny de 2019
Pep Berga:

Sense sorpreses, Josep Berga ja és el nou alcalde d’Olot. Durant el ple de constitució d’aquest dissabte Berga va obtenir el suport dels onze regidors de JuntsXCatalunya i per tant, governarà els propers quatre anys amb majoria absoluta. Els vint-i-un regidors van jurar la constitució i van guardar lleialtat al rei; mentre que només els representants dels partits independentistes van tenir paraules de suport als presos polítics i exiliats. 

Moment de la cessió de la vara d'alcalde entre Mia Corominas i Pep Berga (Anna Prat)


La mesa d’edat va fer el recompte de vots i designava durant el ple de constitució el nou alcalde d’Olot, Josep Berga. Després d’un llarg aplaudiment, Berga va tenir unes paraules d’agraïment al seu equip, als seus votants i, especialment, a la seva família. També es va comprometre a treballar conjuntament amb la resta de regidors del consistori.

 

Abans de la votació tots els candidats que es presentaven a l’alcaldia van tenir els seus minuts de presentació. Lluís Riera, que no es va postular com a candidat, Josep Guix, Anna Barnadas i Estanis Vayreda com a portaveu de JuntsxCat van adreçar unes últimes paraules als assistents al saló de plens. La candidata d’Esquerra Republicana i ara cap de l’oposició a l’Ajuntament Anna Barnadas, va afirmar tenir consciència que eren la segona candidatura més votada i que treballarien en conseqüència.

 

Els 21 regidors que configuren el nou Ajuntament (Anna Prat)


El portaveu dels socialistes al consistori, Josep Guix, va reconèixer que no havien obtingut uns bons resultats i que les majories absolutes “mai són bones”. Tot i això, confia en el fet que aquest govern els tingui en compte a l’hora de decidir les polítiques de la ciutat.

 

En la mateixa línia, Lluís Riera va afirmar que no era una bona notícia tenir una majoria absoluta al govern municipal i es va comprometre, juntament amb el seu equip, a vigilar de ben a prop les actuacions de govern.

 

Amb 11 vots a favor per l’alcalde Josep Berga, 5 per la candidata Anna Barnadas, 3 pel cap de llista socialista Josep Guix i 2 vots nuls, es va constituir el nou Ple de l’Ajuntament d’Olot passades la una del migdia. Des del 2003 amb Lluís Sacrest, que a la ciutat no hi governava una majoria absoluta.

També et pot interessar

El PSC torna a reivindicar el 2+2 a la variant d’Olot davant la possibilitat d'un únic carril

Els socialistes demanen que això no sigui així i que es projectin directament els quatre carrils perquè la variant sigui “segura i ràpida”

Turull i Rull visiten la Garrotxa després de sortir de la presó

Els dos líders independentistes han tornat a la comarca després de tres anys

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum