En directe
5 Minuts +
amb Joel Tallant, Neus Asin i Pere Farjas

Pep Berga, sobre la variant d'Olot: "Probablement s'executarà, inicialment, amb un carril per banda"

En entrevista a Ràdio Olot diu que la infraestructura es podria executar amb un 1+1 amb la possibilitat d’ampliar-la en un futur
Pau Masó | 15 de juliol de 2021
Pep Berga, sobre la variant d'Olot:

Foto: Pau MasóEl traçat sembla definit, però el que està sobre la taula, ara mateix, és la dimensió de la variant d’Olot. Si bé els estudis de la variant de les Preses ja van sortir amb un 1+1, els estudis de la d’Olot es van publicar amb un 2+2. Això ha fet que entitats com Salvem Les Valls hagin reclamat una redimensió de la infraestructura. Ara mateix, la Generalitat estaria estudiant aquest punt i s’espera que aviat es publiqui l’informa de les al·legacions. Aquest document dirà si Territori aposta per un o dos carrils per banda. Paral·lelament, però, l’alcalde d’Olot, Pep Berga, diu en una entrevista a Ràdio Olot que “molt probablement” la variant serà d’un carril únic carril per banda.


Berga també creu, però, que un 1+1 no podrà ser en tot el recorregut i que caldran trams amb més carrils, sobretot en certs accessos.

La variant d'Olot enllaçarà amb la Vall d'en Bas i la C-37 (David Planella)

Màquines abans d'acabar el mandat?

L’alcalde d’Olot explica que va “pressionar molt” perquè l’informe de les al·legacions es publiqués abans del canvi de govern, però finalment no va poder ser. Creu que això ha fet que el document hagi tardat més del compte. Tot i els retards, Berga no abandona la idea de veure màquines sobre el terreny abans del 2023, quan acaba el seu mandat.


El pròxim pas de les variants d’Olot i les Preses serà la publicació dels informes finals de les al·legacions presentades l’any passat. En el cas de les Preses, el document estava previst que es publiqués a principi d’aquest any i sembla que, finalment, la resposta de les al·legacions de les dues variants podrien sortir aquest estiu. Un cop es publiquin, ja es podrà encarregar el projecte constructiu que serà l’últim pas abans de l’inici d’obres.

També et pot interessar

La Fundació Maria Rosa Sans concedeix quatre beques a joves de la Garrotxa per cursar els seus estudis universitaris

En aquesta quarta edició, un total de 12 estudiants s’han beneficiat d’alguna ajuda econòmica gràcies a la Fundació

L’estació de vigilància volcànica de la Garrotxa ha començat a estudiar els moviments sísmics de la terra

Això permetrà als volcanòlegs conèixer quina és l’activitat normal de la zona i poder detectar qualsevol anomalia. Actualment, el risc és baix, però a partir d’ara hi haurà dades més fiables perquè s’estudien a més profunditat

Estàs escoltant


Volum