En directe
Trenquem el cuc
amb Josep Guix

Pendents de 8M€

Primera trobada del nou patronat que gestionarà la Fundació de  l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa. Serà un ens especialment plural. 
| 24 de juliol de 2013
Pendents de 8M€

Primera trobada del nou patronat que gestionarà l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa. Integrat per representants de la vida social i econòmica garrotxina, el nou ens gestor comptarà també amb representants del món sindical i polític. El nou edifici ja està acabat, falta trobar els 8 milions d’Euros que costarà equipar-lo i la seva obertura total no s’espera fins ben entrat l’any vinent.

Passadís exterior de Consultes Externes

Nou pas endavant per la posada en funcionament del nou Hospital d’Olot i comarcal de la Garrotxa. El futur patronat que el gestionarà s’ha reunit per primera vegada. Són 9 membres entre representants d’entitats socials i econòmiques, representants dels treballadors de l’Hospital i dels sindicats majoritaris de la comarca. L’alcalde d’Olot, Josep Maria Corominas, ha explicat que és molt important que el nou Patronat reculli el màxim de sensibilitats possibles.

Passadís interior de Consultes Externes

El nou patronat comptarà amb dos consells assessors: un, integrat pels representants dels municipis de la comarca i dels partits polítics amb presència a la zona; l’altre estarà format per representants de les diferents entitats socials existents a casa nostra. El nou patronat gestor de la Fundació de l’Hospital d’Olot i comarcal de la Garrotxa compartirà temporalment la gestió del centre amb l’actual Fundació Hospital Sant Jaume. Les dues entitats tindran molt definides quines seran les seves funcions.

Interior d'un dels cinc quiròfans.

La primera reunió del patronat del nou hospital suposa la demostració a la Generalitat del compliment del full de ruta per part de la gent del territori. Ara, tocarà al Govern català desencallar el finançament del centre abans d’entregar-lo de forma oficial a l’Ajuntament. L’edifici ja està acabat i només falta equipar-lo. Una de les coses que més sorprèn en veure’l són les seves grans dimensions, cosa que sorprendrà i molt el dia de la seva inauguració.

Maquinària de darrera generació en els quiròfans.

Una de les habitacions.

Traslladar l’Hospital Sant Jaume a les seves noves instal·lacions té un cost inicial de 15 milions d’Euros, tot i que han aconseguit reduir considerablement aquesta xifra.

"Boxes" per atendre l'arribada dels usuaris.

L’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa disposa d’una superfície de 25 mil metres quadrats edificats, això suposa tres vegades més que l’espai actual. El centre està molt ben integrat en l’espai, és especialment lluminós, disposa de tres plantes i la seva distribució li permet donar cobertura a una comarca de més de 55 mil persones. A l’espera que es desencalli el finançament, es calcula que podria entrar en funcionament en el primer semestre de l’any vinent. El trasllat tindrà una durada de nou mesos.

La cuina.

Imatge dels exteiors des de l'interior d'una de les habitacions.

Comparteix a: 

També et pot interessar

El programa d'eficiència energètica GarrotxaDomus permet una reducció de 250 tones de diòxid de carboni anuals

Per a aquest 2023, s'espera que l'arribada dels ajuts procedents dels Next Generation doni un nou impuls al GarrotxaDomus.

La Garrotxa tanca l’any amb un descens de l’atur del 0’3% i se situa al 6’66

Les dades continuen demostrant que el nombre d’aturats és molt baix i que continua havent-hi un atur estructural difícil d’aturar

Estàs escoltant


Volum