En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

L'Ajuntament de Riudaura espera un informe per saber si pot enderrocar el Centre Cívic

L'Ajuntament de Riudaura està a l'espera d'un informe jurídic per veure si pot enderrocar el centre cívic. La decisió serà per consulta. 
| 3 de novembre de 2014
L'Ajuntament de Riudaura espera un informe per saber si pot enderrocar el Centre Cívic

L’Ajuntament de Riudaura està a l’espera d’un informe jurídic per a saber si pot enderrocar el centre cívic del poble. Segons els estudis, aquest local dissenyat pel despatx RCR Arquitectes val més arreglar-ho que el que va costar construir-lo. L’alcaldessa vol que la decisió es prengui després d’una consulta i fer-la abans no s’acabi el mandat.

Una imatge exterior del Centre cívic. Abaix, la sala polivalent que han hagut d'adaptar (mimoa.eu)

O enderrocat o amb una reforma substancial que desmuntaria l’edifici fins a convertir-lo en una plaça coberta. Aquesta és la proposta que defensa l’Ajuntament de Riudaura pel centre cívic que mai ha pogut funcionar amb normalitat i que va ser un dels primers projectes del prestigiós despatx d’arquitectes olotí d’Aranda Pigem i Vilalta. L’informe ha d’aclarir si aquesta obra pagada amb Fons Feder i plans de la Generalitat pot desaparèixer així com així. Si aquest informe és favorable, en volen declarar la ruïna econòmica i portar a consulta popular el seu enderroc. En declaracions a Ràdio Olot, l’alcaldessa Eulàlia Massana, ha explicat que els autors li recorden que és un edifici de disseny, va estar nominat als premis Mies Van der Rohe,  però ella no li veu la funcionalitat. Després de les reiterades denúncies de l’estat del centre cívic, la relació entre RCR Arquitectes i l’Ajuntament de Riudaura es va reactivar. Tot i això, segons Massana, la principal oferta que els van fer per reconduir la situació va ser anar a la Generalitat a demanar que fossin ells qui hi posessin els diners.

El Centre Cívic va costar 600.000€ i ja se’n van gastar primer 250.000€ perquè l’edifici va enfonsar una part de la Plaça. A això cal sumar-hi 200.000€ per arranjar la planta -1 com a sala polivalent i a hores d’ara encara preveuen que en fan falta més per tapar les goteres que l’edifici del Centre Cívic crea. El problema però és que el cost d’arreglar-ho no seria l’únic ja que l’alcaldessa té dubtes de que l’edifici tal com està fet sigui sostenible econòmicament en el dia a dia. El Centre Cívic de Riudaura es va haver d’acordonar l’abril de l’any passat després de que d’un cop de pilota caigués una planxa de ferro de 30 quilos al terra. Per sort, no hi va haver danys personals.

Comparteix a: 

També et pot interessar

El programa d'eficiència energètica GarrotxaDomus permet una reducció de 250 tones de diòxid de carboni anuals

Per a aquest 2023, s'espera que l'arribada dels ajuts procedents dels Next Generation doni un nou impuls al GarrotxaDomus.

La Garrotxa tanca l’any amb un descens de l’atur del 0’3% i se situa al 6’66

Les dades continuen demostrant que el nombre d’aturats és molt baix i que continua havent-hi un atur estructural difícil d’aturar

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum