En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

Parlen les famílies

El zelador els cobria de detalls i explicacions sobre les morts que ell mateix causava, segons han explicat a l'Audiència de Girona. 
| 3 de juny de 2013
Parlen les famílies

Les famílies de les víctimes han pres la paraula en l’inici de la segona setmana del judici contra Joan Vila. Les que han declarat fins ara mostren com el zelador els cobria de detalls i explicacions sobre les morts que ell mateix causava.

Joan Vila en una sessió del judici de la setmana passada (ACN)

JORDI ALTESA | El retrat de Joan Vila que estan fent les famílies l’acosta al d’una persona cínica amb les morts que ell mateix ha confessat: plànyia els moments finals d’una pacient i l’acariciava, insistia a les famílies perquè veiessin el cos un cop arreglat perquè se n’acomiadessin o els explicava les diferents maneres amb les quals podien haver mort. Un parent de Sabina Masllorens, a qui va assassinar amb lleixiu, ha explicat que un cop va haver arreglat la víctima va insistir perquè la veiessin i observessin el bon estat en el que l’havia deixat. Tot i aquest bon estat de Vila, a la funerària van observar unes marques a l’entorn de la boca que no van aconseguir maquillar.

El zelador fins i tot va anar al tanatori a acompanyar a la mare i, tot sorprès, es va limitar a dir que traslladaria aquesta situació estranya a la direcció de La Caritat. Vila va deparar una mort dolorosa a Sabina Masllorens que es va encarregar de seguir a distància, tal i com ha explicat una neboda de la víctima. Un cop la dona va acabar morint, Vila seguia observant el comportament de la família i es dedicava a anar mirant què feia la família mentre eren al centre. Els familiars de Masllorens han explicat que Vila es va mostrar especialment atent, fins i tot en excés perquè el zelador no parava de parlar i de donar detalls i informació del que s’havia fet i de les diferents maneres com podia haver mort.

Aquest va ser el cas d’una mort violenta en les primeres 8 va fer servir mètodes menys agressius i subtils que pocs dubtes causaven a les famílies. Els familiars han explicat que quan acabaven la visita marxaven amb la sensació de que la seva mare estava estable, però de cop rebien una trucada explicant tot el contrari. Tots els familiars que han declarat fins ara han definit al zelador com un treballador més amb qui no hi havia una relació diferent que amb la resta, exceptuant la filla de Francisca Matilde que s’ha mostrat especialment dolguda perquè havia tingut una relació profunda amb la víctima.

De tots els familiars que han declarat fins ara cap ha explicat que el seu familiar els hagués demanat morir. A preguntes de les parts, han assegurat que sempre van veure a Joan Vila serè i lúcid amb la relació que hi van tenir. 

Comparteix a: 

També et pot interessar

Gairebé tots els desperfectes provocats pels temporals dels últims anys a la Garrotxa estan solucionats

Ho ha explicat el president del Consell Comarcal, Santi Reixach en declaracions a Ràdio Olot i a Olot Televisió

Aquests dies es pot veure a Riudaura un pessebre fet de ganxet

L'han elaborat diverses dones del poble que formen el Grup de la Mitja Tarda

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum