En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

La PAH Garrotxa no es creu els primers passos que l’Ajuntament ha començat a fer per multar els bancs

Segons l’entitat, no es podrà dir que el consistori hagi complert fins que no es posi la primera multa
| 20 de març de 2018
La PAH Garrotxa no es creu els primers passos que l’Ajuntament ha començat a fer per multar els bancs

Segons l’entitat, no es podrà dir que el consistori hagi complert fins que no es posi la primera multa. Els membres de la PAH recorden que fa quatre anys l’Ajuntament també va assegurar que multaria i al final no ho va fer. Denuncien que hi ha ciutadans que fa anys que esperen un pis.

Una acció d ela PAH davant d'un banc de la ciutat d'Olot


La PAH vol veure-ho per creure-ho.  La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca de la Garrotxa ha reaccionat amb expectativa a la notícia que avançava aquest dilluns Ràdio Olot: l’Ajuntament ha començat a fer els primers passos per multar bancs que tinguin pisos buits a la ciutat. Des de la Plataforma, però, diuen que fins que no es posi la primera multa no es creuran la paraula de l’Ajuntament. Un dels membres i portaveu de la PAH, Lassana Sissoho explica a Ràdio Olot que des de la Plataforma no es fien del que ha dit l’Ajuntament i recorda que anys enrere ja es va dir, i no es va acabar fent: "Segur que serà com sempre. Ja fa tres anys que diuen que ho faran i al final no fan res. Penso que encara que diguin que sí, si no ho veig no me'n fio".

Fa tres anys només van ser paraules

L’any 2015, l’equip de govern de la ciutat d’Olot també va agafar el compromís de multar bancs a través d’una moció que la Plataforma d’Afectats va presentar al ple municipal. En aquella ocasió, el mateix regidor d’habitatge, Pep Berga, va assegurar que els tràmits ja havien començat, però segons la PAH no es va fer res. Des de llavors fins ara han passat tres anys i segueix havent-hi ciutadans necessitats sense trobar pis. "Hi ha pisos que fa anys que estan tancats i sense ningú. Hi ha joves que volen independitzar-se, però no poden", remarca Sissoho.

En els últims temps, l’actuació més contundent que l’Ajuntament ha fet en matèria d’habitatge ha estat la compra de 28 pisos de Sant Miquel. Aquests immobles van ser posats a disposició de famílies necessitades l’any 2016. Malgrat tot, la ciutat segueix tenint famílies necessitades i pisos sense ocupar. Les últimes dades indiquen que a la capital de la Garrotxa hi ha prop de 300 habitatges buits en mans dels bancs.

Comparteix a: 

També et pot interessar

L’Ajuntament de Besalú tanca el 2022 amb un superàvit de 500.000 euros

Per tercer any consecutiu, el consistori ha congelat les taxes d’escombraries i de l’aigua

Jordi Cargol optarà al seu tercer mandat al capdavant de l’Ajuntament de Sant Jaume de Llierca

Cargol explica que aquest projecte no es pot acabar aquí i que encara té coses per fer al poble

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum