En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

Pa per avui...

CCOO alerta de les conseqüències que pot tenir per la càrnia produir per a marca blanca de supermercats i alerta que moltes empreses estan "esacanyades"
| 15 de maig de 2013
Pa per avui...

Comissions Obreres alerta que el tancament de l’empresa Embotits Turón de Les Preses és un símptoma de que a la indústria càrnia les coses no van tant bé com s’havia dit. Segons denuncien des del sindicat, la falta de crèdit per innovar i la producció per a marques blanques està “escanyant” a moltes empreses.

Interior instal·lacions (Jordi Casas / El Punt Avui)

JORDI ALTESA | Embotits Turón deixa una quarantena de treballadors sense feina amb el seu tancament. Una situació que, segons Comissions Obreres, es podria repetir en d’altres indústries ja que veuen símptomes de debilitat en el sector.  El secretari general del sindicat a les comarques de Girona, Bartomeu Comte, ha explicat que moltes empreses s’han reorientat per la falta de crèdit i la caiguda del consum i han optat per ser proveïdors per a ser marques blanques de grans superfícies. Una opció que els obliga a ajustar preus deixant els marges de benefici molt reduïts.

Segons Comte, quan els proveïdors demanen ajustar al màxim els preus, els empresaris opten pels acomiadaments de treballadors. Una situació que considera que els permet sortir del pas mentre dura la crisi però que pot tenir conseqüències en el futur. Per evitar aquesta situació, des de Comissions Obreres demanen que s’impulsi les exportacions que permeten donar més pes als productes de valor afegit.

Bartomeu Comte ha fet aquestes declaracions al programa “Via Oral” de Ràdio Olot on ha tornar a alertar de les conseqüències de la falta de crèdit que està portant a l’agonia moltes empreses. Comte també creu que és el moment d’arribar a grans pactes i demana al Govern que si s’ha endeutat per salvar bancs, faci el mateix per crear ocupació.

Comparteix a: 

També et pot interessar

La Canya ja gaudeix de llits elàstics pels més petits a la plaça 1 d'octubre

La iniciativa l’havien demanat els veïns de la zona a les trobades organitzades per l’Ajuntament anomenades ‘Quedem a la plaça’.

Resum de l'any 2021, l'any en què tot torna

La pandèmia torna a centrar el resum de l'any de Ràdio Olot

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum