En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

Òmnium Garrotxa celebra 50 anys de vida

L’entitat fundada al 1972, compta amb 2500 socis a la comarca, que defensen la llengua, la cultura i el país
Aniol Puigvert | 28 de juny de 2022
Òmnium Garrotxa celebra 50 anys de vida

Òmnium Garrotxa està d’aniversari. L’entitat fundada fa cinquanta anys a la comarca va néixer per preservar la llengua i evitar-ne la seva desaparició. Després d’aquest temps, el català passa per un dels moments més delicats de la seva història recent. Alguns lingüistes asseguren que està en perill d’extinció. Aquesta circumstància preocupa a totes les entitats que durant la seva història s’han caracteritzat per defensar la llengua. La presidenta d’Òmnium Garrotxa és Glòria Bassets.

En aquests cinquanta anys, Òmnium Garrotxa han lluitat per mantenir la defensa dels ideals que l’han portat fins als nostres dies. Actualment, Òmnium Garrotxa compta amb més de 2.500 socis, un nombre important per una comarca com la Garrotxa. De tots ells, una part s’acosta cada dilluns davant l’Ajuntament d’Olot, per protestar per la repressió i reclamar la llibertat d’exiliats i represaliats.

Per celebrar els seus 50 anys, Òmnium Garrotxa ha volgut organitzar un acte de celebració i agraïment. Tindrà lloc aquest dijous a la Sala Magma de l’Espai Cràter. Consistirà en una conversa entre membres de les diferents juntes que ha tingut l’entitat des del 1972 i el periodista del Punt, Jordi Casas.

Comparteix a: 

També et pot interessar

Les Festes del Tura tindran gots biodegradables

S’ha fet una producció de 36.000 gots per abastir a les barraques durant els cinc dies de festa major

La Piscina Municipal d’Olot recupera l’activat d’abans de la pandèmia

És un dels equipaments més utilitzats de la ciutat durant l’estiu i enguany s’ha situat en xifres de l’any 2019 pel que fa a assistència i a abonaments

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum