En directe
Cocktail Class
amb Ràdio Olot

Olot veu amb bons ulls la construcció del parc eòlic marí de l’Empordà

Es tracta d’un projecte que suposaria la generació de 45% de la demanda elèctrica actual de tota la demarcació de Girona
Roger Isern | 9 d'agost de 2022
Olot veu amb bons ulls la construcció del parc eòlic marí de l’Empordà

El projecte del parc eòlic marí al golf de Roses (viladeroses.cat)


L'Ajuntament d'Olot va organitzar i acollir aquest mes de juliol una trobada amb un grup d'empresaris de la Garrotxa i els promotors de Parc Tramuntana, el projecte d'energia eòlica marina flotant dissenyat per a l'Empordà. La reunió forma part de la ronda de trobades que estan realitzant els impulsors del projecte per les comarques gironines des de fa més d'un any. L'objectiu d'aquestes trobades és, essencialment, detallar les oportunitats energètiques, econòmiques i mediambientals que suposaria la implantació d'un parc eòlic marí flotant a 24km, mar endins, del Golf de Roses. Equipat amb 35 aerogeneradors marins flotants, el parc tindria una capacitat de generar 500 MW d'electricitat renovable, equivalent al 45% de la demanda elèctrica actual de tota la demarcació de Girona. Un aspecte que l'alcalde d'Olot, Pep Berga, ho destaca com un dels principals punts per donar suport al projecte.

L'equip de Parc Tramuntana encapçalat per l'enginyer Sergi Ametller, un dels màxims responsables del projecte, va valorar la gran rebuda del sector empresarial de la Garrotxa i la seva voluntat de participar en el capital del projecte. Pep Berga remarca que després d'escoltar el projecte, li dóna suport.

Durant la trobada també es va posar en valor la importància d'un projecte com Parc Tramuntana per tal d'impulsar la transició energètica a Catalunya i fer front a l'emergència climàtica. En relació amb el context energètic incert derivat de la situació geoestratègica internacional, una de les principals observacions que es van fer palès per part dels empresaris de la Garrotxa va ser la rellevància que suposava un parc eòlic marí de les característiques de Tramuntana a la zona.

Després d'aquesta trobada i els punts de vista compartits, Olot destaca l'oportunitat de comptar amb un parc eòlic marí per assegurar el subministrament energètic a la indústria de la Garrotxa.

Comparteix a: 

També et pot interessar

Ensenyar a respectar l’entorn i gaudir-lo treballant

És la tasca que ha fet el vigilant ambiental, Pau Gargallo, durant els mesos d’estiu a la zona d’Hostalets d’en Bas

Energy Tools fa una aposta decidida i s’expandeix a l’estat espanyol

La companyia garrotxina ha aprofitat la falta de competitivitat de les empreses distribuïdores de gas i electricitat, per fer-se un forat en el camp de les energies alternatives

Estàs escoltant


Volum