En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

Olot tindrà un nou institut el curs que ve

L’Escola Llar es convertirà en un institut escola
| 4 de desembre de 2019
Olot tindrà un nou institut el curs que ve

L’Escola Llar es convertirà en un institut escola i acollirà els alumnes de Sant Joan les Fonts i Sant Jaume de Llierca. Es preveu que el pròxim setembre ja comencin una seixantena d’estudiants de Primer d’ESO. Segons Educació, es tracta d’un projecte permanent, en un centre que ofereix espai, i que comparteix un model educatiu molt semblant al dels pobles.

Foto: Pau Masó


Els centres afectats per aquesta decisió seran el Montsacopa i el Garrotxa, on havien d’anar els 26 alumnes de Sant Joan i els 12 Sant Jaume que l’any que ve començaran ESO a l’Escola Llar. Aquests s’afegiran als 24 del mateix centre. Amb aquesta seixantena d’alumnes el centre olotí es convertirà en el novè institut de la ciutat i en el quart centre que acull infantil, primària i secundària.  El director dels Serveis Territorials d’Educació a Girona, Martí Fonalleras, explica perquè han pres aquesta decisió.

 

Al nou institut també hi podran anar els alumnes de Bianya que ho vulguin. Segons Fonalleras l’Escola Llar no necessita nous espais, sinó que només caldrà reformar-los.

 

El director dels serveis territorials d'Educació a Girona, Martí Fonalleras, i al seu costat la directora de l'Escola Llar, Rosa Maria Juanola (Pau Masó)


"Creiem que podem tenir una comunitat educativa que reforçaria l'entramat social de la comarca"

Els pròxims anys es preveu un increment dels alumnes de secundària a causa de l’alta natalitat d’anys enrere. Segons el Departament, però, el nou institut escola d’Olot no és un projecte temporal i ha de servir per lluitar contra la segregació.

 

Per al curs que ve es contractaran cinc nous professors i a mesura que avancin els cursos s’anirà ampliant el professorat. Actualment l’Escola Llar té 186 alumnes.

 

També et pot interessar

'Un nadó, un arbre': doble vida a l'Hospital d'Olot

El centre donarà un plançó a cada família que doni llum

El govern espanyol rectifica i permetrà passejar als menors de 14 anys

Els nens menors de 14 anys podran sortir al carrer a partir de diumenge

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum