En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

Olot reclamarà als bancs els 270 pisos buits per a necessitats socials

Aquest 2016 Olot preveu gastar-se fins a 1M€ en comprar pisos: la meitat dels diners els posarà l’Ajuntament i la resta esperen que ho faci la Generalitat
| 22 de gener de 2016
Olot reclamarà als bancs els 270 pisos buits per a necessitats socials

Olot és la primera ciutat de la demarcació que ha reclamat als bancs que cedeixin els pisos buits per cedir-los a lloguer social. En poden demanar fins a 270. Si els bancs no ho fan se’ls multarà, tal i com preveu la nova llei catalana d’emergència en habitatge. 

Pep Berga (olot.cat)

Només a Olot els bancs tenen 270 pisos buits, on fa més de dos anys que no hi viu ningú. Ara, aprofitant la llei catalana, han començat el tràmit per demanar aquests pisos per a les diferents necessitats que arriben als serveis socials. Una xifra d’immobles considerable que segons el regidor d’habitatge, Pep Berga, són tots els que hi ha i haurien de ser suficients per atendre la possible demanda.

El lloguer social que pagaran les persones que compleixin els requisits serà d’entre un 10 o un 18% dels seus ingressos. És a dir, si a la família hi entren 1.000€ al mes pagaran com a molt 180€ de lloguer. Aquest és un dels mecanismes que prepara l’Ajuntament per tal de garantir l’accés a l’habitatge però Berga ha explicat que no volen deixar els que han estat funcionant fins ara.

Diners en compra de pisos

Aquest 2016 Olot preveu gastar-se fins a 1M€ en comprar pisos: la meitat dels diners els posarà l’Ajuntament i la resta esperen que ho faci la Generalitat. Des de l’Oficina d’Habitatge d’Olot no se sap quanta gent pot estar en situació de risc residencial a la ciutat perquè veuen complicat determinar la necessitat social. Si una persona creu que es pot beneficiar d’aquests serveis s’ha de dirigir a l’Oficina d’Habitatge de l’Ajuntament d’Olot.

També et pot interessar

31 candidats experts en idiomes es presenten al tercer Speed Dating de Dinàmig Garrotxa

Els participants es donen a conèixer a les empreses a través d’entrevistes llampec de només tres minuts

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum