En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

Olot presenta la reforma del Nucli Antic i l’illa del Carme als fons Next Generation

S'intentarà que els fons europeus puguin servir per a la remodelació de les illes del barri vell i la nova zona de Can Sacrest
| 16 d'abril de 2021
Olot presenta la reforma del Nucli Antic i l’illa del Carme als fons Next Generation

El consistori intentarà que els fons europeus que es repartiran a partir d’aquest 2021 puguin servir per impulsar la remodelació de les illes d'habitatges del barri vell i la nova zona de Can Sacrest. Els fons els gestionarà l’Estat i per això ja s'han presentat els projectes al Ministeri de Transició 

Foto: Pau Masó


La pluja de diners que ha promès Europa per a la reconstrucció postcovid també podria arribar a l’Ajuntament d’Olot. El consistori ha vist l’oportunitat de presentar-s’hi amb dos projectes clau: la revitalització del Nucli Antic a través de les illes d’habitatges i la reforma de la zona del Carme amb la construcció de la futura biblioteca. El regidor d’habitatge d’Olot, Jordi Güell, explica que ja s’ha presentat la petició al Ministeri per a la Transició.

 

El projecte que s’ha presentat pel Nucli Antic seria el de reestructurar les illes d’edificis. Consistiria a reordenar els habitatges que formes diverses illes per aconseguir immobles amb més espai, més llum i serveis. Per això caldrà que sigui l’Ajuntament qui encapçali la reestructuració de les propietats.

"Hi encaixaria molt bé"

En aquest sentit, els fons Next Generation podrien donar un impuls important. Segons Guell, el projecte olotí encaixa en els requisits que demana Europa.

 

Els fons europeus Next Generation repartiran 1,8 bilions d’euros a tot Europa. Es tracta del pla econòmic més important que ha engegat mai la Unió. A Espanya n’arribaran 150.000 i es preveu que alguna d’aquestes ajudes puguin arribar a partir del segon semestre d’aquest any. De moment, Olot ja ha comprant número i ara toca esperar per veure si toca la grossa.

També et pot interessar

El coronavirus accentua la falta d’espai a l’atenció primària de la Garrotxa

Els seus directors diuen a Ràdio Olot que la pandèmia ha obligat a habilitar sales de reunions com a consultes

La reforma de la façana de Sant Esteve d’Olot començarà a finals d’aquest gener

La setmana que ve ja es començarà a instal·lar una bastida que canviarà la imatge de l’església

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum