En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

Olot es posarà a prova per decidir el nou model de gestió de residus

Està previst que aviat es posi en marxa una prova pilot a algun dels barris de la ciutat
| 28 de març de 2018
Olot es posarà a prova per decidir el nou model de gestió de residus

Està previst que aviat es posi en marxa una prova pilot a algun dels barris. Des de l’Ajuntament diuen que les dues opcions més factibles serien el porta a porta o els contenidors tancats amb targeta d’obertura personalitzada. No es descarta que Olot pugui posar en pràctica els dos models alhora.


Ara mateix, l’Ajuntament té quatre models de gestió de residus sobre la taula: el porta a porta, l’ús de bosses personalitzades, contenidors tancats que s’obren amb una targeta personalitzada o bé l’ús de contenidors oberts personalitzats. Abans del 2020 la ciutat hauria d’haver escollit un d’aquests quatre models. Des de l’Ajuntament, l’alcalde Mia Corominas, explica a Ràdio Olot que la decisió està entre dues d’aquestes opcions: el porta a porta i l’ús de contenidors tancats amb targeta personalitzada:

Més d'un model alhora

Per decidir el model a implementar, la ciutat té previst dur a terme una prova pilot. Encara no hi ha data, però està previst que es desenvolupi en un dels barris d’Olot. Això permetrà conèixer quin dels models s’adapta millor a la capital garrotxina. Corominas no descarta que s’acabi implementant més d’un model.

 

Qui menys recicla, més paga

Paral·lelament al model de gestió de residus, també caldrà implementar la nova taxa de pagament per generació. Això significa que es castigarà qui menys recicli i haurà de pagar més.

 

La posada en marxa del pagament per generació i el nou model haurà d’arribar abans del 2020, data límit que imposa la Unió Europea. Actualment, cada olotí genera un quilo i mig de residus al dia. La capital de la Garrotxa suposa el 60% dels residus de tota la comarca. Aquest volum és el principal escull d’implementació del nou model. Tot i això, des de les administracions s’esforcen a remarcar que el principal canvi l’ha de fer cadascú. La ciutadania és la principal responsable que el nou model que s’apliqui acabi funcionant.

Comparteix a: 

També et pot interessar

L’Ajuntament de Besalú incentivarà als ciutadans que facin una bona gestió de les seves deixalles

L’Ajuntament vol que totes aquelles persones que gestionen i separin bé els seus residus, pràcticament no hagin de pagar la taxa

El centre de reproducció del cranc de riu autòcton d’Olot serveix per salvaguardar l’espècie

Ho asseguren els tècnics que hi treballen i el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum