En directe
Cocktail Class
amb Ràdio Olot

Olot posa fil a l’agulla a la construcció del dipòsit d’aigua a la ciutat

El mes passat l’Ajuntament va aprovar el projecte executiu de l’obra
| 10 d'abril de 2018
Olot posa fil a l’agulla a la construcció del dipòsit d’aigua a la ciutat

El mes passat l’Ajuntament va aprovar el projecte executiu de l’obra que se situarà al barri de Benavent. Des del consistori remarquen la necessitat, ja que de no fer-ho la ciutat podria quedar-se sense aigua en tan sols set hores. Pel que fa a la concessió del servei, l’Ajuntament veu molt difícil poder municipalitzar una gestió que encara té anys de contracte. 

Zona on s'ubicarà el segon dipòsit d'aigua de la ciutat al darrere del barri de Benavent (Pau Masó)


És millor prevenir que curar. Olot no vol patir en el subministrament d’aigua a la ciutat i ha posat en marxa el projecte de construcció d’un nou dipòsit. Fins ara, la capital de la Garrotxa funcionava únicament amb un dipòsit situat a Montolivet. Aquesta situació provocava que si hi havia algun problema amb el subministrament, la ciutat podria quedar-se sense aigua en tan sols set hores. El projecte executiu del segon dipòsit aprovat el mes passat permetrà resoldre aquest risc i garantir l’aigua a tots els ciutadans. Així ho assegura l’alcalde Mia Corominas.

 

La municipalització de l'aigua, un objectiu difícil d'assolir

En un principi estava pensat ubicar el segon dipòsit també a Montolivet, però finalment s’ha decidit col·locar-lo al darrere del barri de Benavent, a la falda de Batet. Aquesta nova obra també ha obert el debat sobre si cal o no municipalitzar el servei d’aigua d’Olot. Corominas diu que el contracte amb l’empresa responsable encara li queden anys i trencar l’acord suposaria molts diners per a l’Ajuntament.

 

El debat sobre la municipalització de l’aigua també ha ressorgit a causa del cas de Terrassa. La ciutat vallesana tirarà endavant la municipalització del seu servei igual que ja va fer Arenys de Munt per primera vegada a Catalunya l’any 2011. Sant Cugat del Vallès i també Barcelona tenen sobre la taula la qüestió. Grans ciutats europees com París o Berlín fa anys que són referència en la gestió del servei d’aigua des de l’administració local.

Comparteix a: 

També et pot interessar

Primer habitatge cooperatiu de la Garrotxa

És el Turrós, a Argelaguer, i ja hi viuen nou persones adultes i un nadó

Setmana de donació de sang a Olot

Des d’aquest dilluns fins diumenge a la tarda, el Banc de Sang i Teixits organitza una campanya de donació especialment necessària

Estàs escoltant


Volum