En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

Olot posa en marxa una aplicació mòbil per comunicar-se amb la Policia Local

És la primera ciutat gironina que impulsa un projecte d’aquestes característiques que permetrà alertar d’incidències, situacions de risc o accidents amb facilitat i des del telèfon
Pau Masó | 11 de juny de 2021
Olot posa en marxa una aplicació mòbil per comunicar-se amb la Policia Local

M7 Citizen Security Olot. Així s’anomena la nova aplicació de la Policia Local de la ciutat i que ja està disponible per a sistemes Android i Apple. La nova eina és pionera a la ciutat i permetrà obrir un nou canal de comunicació. Fins ara, els agents només rebien avisos i informacions a través de les trucades i ara també ho podran fer a través d’aquest aplicatiu. El sergent, Ferran Arcas, explica algunes de les funcionalitats de la nova eina.

L’aplicació també inclou un botó d’emergència que serveix per comunicar urgències mèdiques o assetjaments. Quan s’activa el missatge també s’envia la localització des d’on s’ha enviat i això permet actuar ràpidament al cos policial. De fet, el cap de la Policia Local d’Olot, Ignasi Lòpez, assegura que l’aplicació ha d’ajudar a millorar la percepció de seguretat dels ciutadans.

Sistema d'alerta preventiva

La nova aplicació M7 Citizen Security Olot també té un servei d’alerta preventiva que permet a l’usuari deixar un avís quan marxa de casa o surt de festa. Si la persona no torna a casa, automàticament s’activa un missatge d’alerta.

La Policia Local d’Olot preveu que amb el nou sistema no hi hagi un augment d’avisos, sinó que pugui ser més eficient. El cos també utilitzarà les trucades directes per contrastar i verificar aquelles alertes i avisos que arribin a través de l’aplicació. Amb aquesta nova eina, la capital de la Garrotxa es converteix en el primer municipi de Girona en l’ús d’aquesta aplicació. Ciutats com Vic, Santpedor i fins a 14 municipis de l’àrea metropolitana de Barcelona ja fa temps que treballen amb aquest nou canal de comunicació ciutadana.

També et pot interessar

Creix la indignació entre veïns de Sant Jaume per tres lladres reincidents

Els tres tenen antecedents i estan al darrere de molts dels casos d'inseguretat al poble on hi ha veïns indignats i preocupats

Les entitats socials de la Garrotxa preveuen “un tsunami” d’atencions per la crisi del coronavirus

Creu Roja i Càritas diuen a Ràdio Olot que la pandèmia superarà la situació del 2008

Generació d'èxits

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum