En directe
Cocodril Club
amb Albert Malla

Olot posa barreres als gavians

Es demana col·laboració ciutadana per localitzar possibles nius
| 2 de maig de 2018
Olot posa barreres als gavians

L’Ajuntament ha iniciat una campanya de control de la població d’aquests ocells marins que han anat ampliant la seva presència a la ciutat. A través de la punció d’ous, s’intenta que les cries no puguin néixer. Segons el consistori, les principals problemàtiques que ocasiona aquesta espècie són els sorolls i la seva agressivitat. Es demana col·laboració ciutadana per localitzar possibles nius. 

Exemplar de gavià argentat 


Any rere any la població de gavians ha anat creixent a la capital de la Garrotxa. Aquesta espècie marina s’ha traslladat des de la costa fins a l’interior. Els sorolls que generen i la seva agressivitat provoquen molèsties als veïns. Això ha portat a l’Ajuntament a dur a terme una campanya de control. A través de la detecció de nius i la punció dels ous s’evita que puguin néixer noves cries. El director del Consorci de Medi Ambient i Salut Pública de la Garrotxa, Francesc Canalias, explica a Ràdio Olot les causes que ha portat l’aparició d’aquesta espècie a la ciutat:

 

Demanen col·laboració ciutadana

Des del SIGMA es localitzen nius de gavians per poder punxar els ous i evitar així la seva proliferació. Per detectar els nius es demana la col·laboració ciutadana i que, si algun veí té informació al respecte, es posi en contacte amb el Consoci. Canalias també explica que tot i localitzar els nius no és fàcil poder-hi arribar:

 

L’any passat la campanya de control de gavians va finalitzar amb dinou nius localitzats i la punció d’una trentena d’ous. Durant aquests mesos previs a l’estiu és quan els gavians ponen els seus ous. És el moment en què el consistori aprofita per actuar i controlar-ne la població.

Comparteix a: 

També et pot interessar

La massificació en els entorns naturals de la Garrotxa recupera les xifres d’abans de la pandèmia

Des del Parc Natural noten l’augment de visites en zones com la Fageda d’en Jordà

Estàs escoltant


Volum