En directe
Cocktail Class
amb Ràdio Olot

Olot no vol que es fumi als entorns de les escoles de la ciutat

Setze centres s’han adherit al projecte ‘Entorns sense fum’
| 31 de maig de 2021
Olot no vol que es fumi als entorns de les escoles de la ciutat

Per això, setze centres s’han adherit al projecte ‘Entorns sense fum’. Des de l’estiu passat, s’han creat espais lliures de tabac, s’han instal·lat perímetres als afores de les escoles amb marques a terra i s’han dut a terme actuacions de sensibilització dirigides a estudiats i alumnes. La Llei del Tabac no considera la prohibició de fumar en entorns escolars i el consistori ho vol combatre amb pedagogia. 

Foto: Pau Masó


El ple municipal d’Olot de l’agost del 2020 va aprovar l’adhesió al projecte ‘Entorn sense fum’ impulsat per l’Agència de Salut Pública de Catalunya. Des de llavors, 16 escoles de la ciutat han materialitzat aquest projecte que busca sensibilitzar sobre els riscos del tabac. El 80% dels centres educatius han portat a terme actuacions educatives i s’han dibuixat també perímetres per indicar els entorns escolars sense fum. A través de línies verdes a terra es vol indicar que s’entra en un espai que lluita contra el tabac. Tot i no tenir el suport jurídic de la Llei del Tabac, l’Ajuntament d’Olot ho impulsa com un projecte educatiu. Ho explica el regidor de Via Pública, Aniol Sellabona.

 

Els perímetres verds que ha pintat l'Ajuntament (Pau Masó)

 

I és que la Llei del Tabac només contempla la prohibició de fumar dins les escoles i no fa èmfasi en entorns. Sí que ho prohibeix, per exemple, en parcs infantils o en centres universitaris. A més de les escoles, Olot també ha portat aquest projecte al Pavelló d’Esports i a la pista d’atletisme.

 

La campanya ‘Entorns sense fum’ també compta amb sessions informatives i de sensibilització. A més, també s’ha impulsat la signatura d’un manifest amb les direccions dels centres escolars d’Olot per tal de certificar el compromís dels centres en la lluita contra el tabac.

Comparteix a: 

També et pot interessar

Primer habitatge cooperatiu de la Garrotxa

És el Turrós, a Argelaguer, i ja hi viuen nou persones adultes i un nadó

Setmana de donació de sang a Olot

Des d’aquest dilluns fins diumenge a la tarda, el Banc de Sang i Teixits organitza una campanya de donació especialment necessària

Estàs escoltant


Volum