En directe
Ritmes de Catalunya
amb Miquel Serrat i Margarida Arau

Olot no aconsegueix treure tot el suc de l’illa energètica

L’Ajuntament haurà de fer obres a la xemeneia de les calderes i s’han trobat entrebancs en la climatització de la Plaça Mercat
| 23 de maig de 2018
Olot no aconsegueix treure tot el suc de l’illa energètica

Més d’un any després de la seva inauguració, se segueixen perfilant detalls del seu funcionament. L’Ajuntament haurà de fer obres a la xemeneia de les calderes i s’han trobat entrebancs en la climatització de la Plaça Mercat. Tot i això, la Xarxa Espavilada no ha deixat de subministrar energia als set edificis municipals que hi estan connectats. 

Zona de les calderes de biomassa de la Sala d'Energies d'Olot (ACN)


El 3 de març del 2017 Olot es convertia en una ciutat pionera en l’ús d’energies renovables. Des d’aquella data és la primera ciutat espanyola en posar en marxa una xarxa espavilada que subministra fins a set equipaments de la ciutat a través d’energies renovables. Un any i dos mesos després, l’equipament no està donant tot el rendiment que podria. De fet, s’hi hauran de fer obres per perfeccionar el funcionament que ha tingut fins ara. L’Ajuntament haurà d'actuar en el procés  d’extracció dels gasos que generen les calderes. L’alcalde d’Olot, Mia Corominas, explica a aquesta emissora que queden alguns detalls per polir i un d’ells és la sectorització de la xemeneia per tal d’eliminar els fums de la combustió. Aquesta operació costarà entre 2 i 3.000 euros.

 

La climatització de la Plaça Mercat, un problema més

A la problemàtica de la caldera, Corominas també hi afegeix els entrebancs que s’han anat trobant amb la climatització de la Plaça Mercat. Diu que no s’ha aconseguit trobar la temperatura adequada per l’aigua que arriba a les màquines.

 

Actualment l’illa energètica està subministrant set equipaments del centre de la ciutat. Són l’Hospici, la Plaça Mercat, l’edifici de Can Monsà, la Caritat, la residència Montsacopa, l’Oficina de Turisme i el complex de l’Hospital Sant Jaume, on està situada la Sala d’Energies. La Xarxa Espevilada d’Olot es va començar a dissenyar l’any 2013. Dos anys després es van iniciar les proves i finalment el 2017 es va inaugurar. Va costar 1,5 milions d’euros finançats en gran part per Gas Natural i l’empresa garrotxina Wattia Innova.

Comparteix a: 

També et pot interessar

La massificació en els entorns naturals de la Garrotxa recupera les xifres d’abans de la pandèmia

Des del Parc Natural noten l’augment de visites en zones com la Fageda d’en Jordà

Estàs escoltant


Volum