En directe
L'Olot, a Ràdio Olot
amb David Planella

Olot inaugura una exposició basada en l’antifranquisme i l’Assamblea de Catalunya

Organitzada pel Memorial Democràtic es podrà veure a l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa fins el pròxim 16 de desembre
Aniol Puigvert | 3 d'octubre de 2022
Olot inaugura una exposició basada en l’antifranquisme i l’Assamblea de Catalunya

‘La imatge impresa de cultures visuals de l’antifranquisme. Els anys de l’Assamblea de Catalunya’. Aquest és el nom del memorial inaugurada la setmana passada a l’Arxiu Comarcal. L’exposició es va crear ara fa un any, i és un memorial que commemora els cinquanta anys de la fundació de l’Assamblea de Catalunya. Aquesta mostra pretén reconèixer a les persones, grups i entitats que van participar en les lluites per les llibertats individuals i col·lectives de l’antifranquisme. El director del Memorial Democràtic és Vicenç Villatoro.

Aquesta exposició posa especial èmfasi en la utilització de les arts i el contingut gràfic, en la lluita contra el franquisme i a favor de l’evolució democràtica. La gran quantitat de tècniques reprogràfiques i diversos formats com gravats, cartells, llibres i revistes van provocar que el missatge arribés a una gran part de la població i fos una eina fonamental per enderrocar el franquisme. El comissari del memorial és Narcis Selles.

L’exposició ‘ La imatge impresa de cultures visuals de l’antifranquisme. Els anys de l’Assamblea de Catalunya’ es podrà visitar a l’Arxiu Comarcal, sobre la plaça de braus, fins el 16 de desembre.

Comparteix a: 

També et pot interessar

El cantautor olotí, Toni Beiro, torna als escenaris olotins

Presenterà el seu nou treball discogràfic titulat ‘Sobrenatural’, escrit durant el confinament. És un EP de cinc cançons que pretén retre homenatge a la seva generació, la generació ‘boomer’ amb totes les icones dels anys vuitanta

Els pessebres agafen protagonisme a Olot durant les festes de Nadal

Del 3 de desembre al 8 de gener hi haurà diferents exposicions repartides per quatre seus de la ciutat

Estàs escoltant


Volum