En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

Olot ho té clar

Un 77,25% dels vots van als partits que donen suport a la consulta del 9N en unes eleccions europees que ha guanyat Esquerra. 
| 26 de maig de 2014
Olot ho té clar

Esquerra Republicana guanya les eleccions europees a Olot amb un frec a frec amb Convergència i Unió. Les forces que donen suport al dret a decidir suposen un 77,25% dels vots emesos. La participació ha pujat 13 punts respecte els anteriors comicis però, tot i això, ni la meitat dels olotins han anat a votar.

JORDI ALTESA | Amb 4097 vots, Esquerra ha guanyat les eleccions europees a Olot amb un 36,38% dels vots. Això suposa quasi quadruplicar els resultats dels comicis del 2009. Els republicans han passat de tercera força a primera. Una victòria ajustada davant Convergència i Unió, partit que ha guanyat a la Garrotxa quasi totes les eleccions que s’han fet després del retorn de la democràcia. La federació ha sumat 4.028 vots i millora també els resultats del 2009 on va guanyar els comicis. En percentatge de vot, es manté pràcticament calcat al que va tenir fa 5 anys, que gira entorn al 35%.

La tercera posició ha estat pel PSC que ha tingut més de 1.000 vots i un 9% del total. El descens del partit és important ja que perd més de la meitat dels electors que va tenir fa 5 anys i això que la gent que ha anat a votar aquest 2014 ha pujat en més de 2.200 persones. La xifra és encara més contundent quan es compara amb fa 10 anys. El 2004, els socialistes van tenir 5.661 vots.

La quarta força política a Olot ha estat Iniciativa per Catalunya que ha avançat al Partit Popular. Els ecosocialistes dupliquen els resultats hi passen de 290 a 576 vots, un 5% dels emesos. D’altra banda, el PP ha tingut 556 vots, 200 menys que fa 5 anys però el percentatge de vots emesos s’ha reduït a la meitat.

La revelació de les eleccions, Podemos, és la sisena força a Olot amb un 1,93% dels vots. Darrere seu hi queden Ciutadans, UPyD i la PACMA.

Aquest canvis s’expliquen perquè la participació ha pujat considerablement amb comparació a les eleccions europees del 2009. Si aleshores van votar un 35% dels olotins, ara han estat un 48%. Un increment de 13 punts però no deixa de ser cert que més de la meitat dels olotins que podien votar, no ho han fet.

En clau catalana, les forces que defensen la consulta del proper 9 de novembre han arrasat a Olot. Si se suma ERC, CiU i ICV tenen un 77,25% de tots els vots emesos. Les forces que s’oposen clarament a la consulta i a la independència de Catalunya sumen un 7,01%. 

Comparteix a: 

També et pot interessar

Gairebé tots els desperfectes provocats pels temporals dels últims anys a la Garrotxa estan solucionats

Ho ha explicat el president del Consell Comarcal, Santi Reixach en declaracions a Ràdio Olot i a Olot Televisió

Aquests dies es pot veure a Riudaura un pessebre fet de ganxet

L'han elaborat diverses dones del poble que formen el Grup de la Mitja Tarda

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum