En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

Olot fa els primers passos per ser ciutat termoregulada

La moció presentada per la CUP en l’últim ple de l’Ajuntament d’Olot ha estat aprovada per unanimitat
Roger Isern | 2 d'agost de 2022
Olot fa els primers passos per ser ciutat termoregulada

El ple de juliol de l’Ajuntament d’Olot ha aprovat tirar endavant la moció presentada per la CUP perquè Olot pugui ser una ciutat termoregulada. La moció de la CUP proposa, entre d’altres, repensar l'urbanisme de la ciutat ampliant les zones verdes i arbrades en carrers, places i parcs. Les onades de calor, cada vegada més freqüents a causa del canvi climàtic, comportaran canvis importants i urgents en la forma dels nostres espais públics. Paral·lelament, es proposa crear una Xarxa de Refugis Climàtics, que inclou tant l'obertura d'equipaments climatitzats com espais a l'aire lliure dotats de verd, ombra i aigua. Això també inclouria l'obertura de la piscina municipal a partir de l'1 de juny i establir els criteris d'obertura gratuïta de l'equipament durant onades de calor. El regidor i portaveu de la CUP Olot és Jordi Gasulla.

Finalment, la CUP proposa constituir una comissió per treballar en un Pla de Mesures més ampli, que involucri els diversos grups municipals i les àrees del consistori que s'estimin necessàries, per caminar de forma urgent cap a una ciutat termoregulada.

Pel que fa a la resta de partits de l’Ajuntament d’Olot es comparteix la línia d’actuació proposada per la CUP. Des de la regidoria de Medi Ambient encapçalada per Aniol Sellabona es veu en bons ulls la moció presentada i els punts que inclou.

Pel que fa a ERC, recolzen també la majoria de punts de la moció que vol dur a la ciutat a ser termoregulada. La regidora republicana a l’Ajuntament d’Olot és Laila El Gamouchi.

Des del PSC d’Olot, el seu líder Josep Guix remarca que el seu partit ja havia posat punts similars en el programa electoral de les últimes eleccions municipals.

La moció de la CUP ha estat aprovada per unanimitat. És un el primer pas perquè Olot sigui una ciutat termoregulada i s’adapti el més aviat possible a les conseqüències del canvi climàtic.

Comparteix a: 

També et pot interessar

Olot veu amb bons ulls la construcció del parc eòlic marí de l’Empordà

Es tracta d’un projecte que suposaria la generació de 45% de la demanda elèctrica actual de tota la demarcació de Girona

Els veïns de la Vall d’en Bas podran formar part d’una comunitat energètica

L’Ajuntament ha aprovat instal·lar diverses plaques fotovoltaiques en equipaments municipals

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum