En directe
5 Minuts +
amb Joel Tallant, Neus Asin i Pere Farjas

Olot fa el primer pas per permetre l'obertura de clubs cannàbics a la ciutat

Els interessats hauran de complir estrictes controls en allò referent a la ubicació i els horaris d'obertura
| 21 de juny de 2016
Olot fa el primer pas per permetre l'obertura de clubs cannàbics a la ciutat

Ja s’ha fet l’aprovació inicial d’aquesta mesura que permetrà el consum de marihuana als seus membres i no només per finalitats terapèutiques sinó també recreatives. La mesura arriba després de l’interès d’un col·lectiu interessat en obrir-ne un a la ciutat. L’ordenança que ho regularà en limita molt temes com la ubicació i l’horari d’obertura.

canabis 2

Un club social de cànnabis, també conegut com a associació de consumidors de cànnabis, és el local d’una entitat que té com a objectiu produir i distribuir aquest producte a més dels derivats. Poden consumir-ne però el que no poden és vendre’l a persones de fora de la entitat ja que llavors es podria considerar delicte de tràfic il·legal. La decisió arriba a l’Ajuntament d’Olot després d’una moratòria d’un any aprovada per tal de poder treballar amb aquest reglament. El regidor de medi ambient, Josep Guix, ha explicat que l’ordenança acota molt temes com la distància que han de tenir entre ells i altres equipaments com escoles.

Aquesta ordenança també contempla regulacions dels horaris. Poden obrir un màxim de vuit hores diàries i entre setmana podran tancar a les 10 de la nit i els caps de setmana a les 12 però no més enllà.

Oposició demana millores

Des de la CUP es pregunten si l’ordenança és molt exigent en el que fa referència a la distància que han de tenir aquests locals respecte als diferents equipaments. La seva regidora, Anna Descals, demana 300 metres entre una escola o instal·lació educativa i creuen que, posat en el mapa, no queden llocs on es pugui instal·lar.

Per Olot en Comú l’ordenança té punts febles i demanen que tampoc no es puguin obrir a la vora d’equipaments culturals com la mateixa biblioteca.

Ja n'hi ha a Barcelona i Girona

A Barcelona hi ha una desena de clubs socials de cànnabis i a Girona n’hi ha almenys un d’obert. Ara les condicions per la seva obertura estan a exposició pública perquè tothom qui ho consideri oportú pugui fer les seves al·legacions en el transcurs d’un mes.

També et pot interessar

El Govern celebrarà dissabte a la Garrotxa unes jornades de treball per preparar el nou curs polític

La sessió forma part de l’acord entre ERC i Junts per millorar la coordinació de l’executiu d'Aragonès

Pep Berga, sobre la variant: "Preferiríem un 2+2, però ens posem al costat de la Generalitat"

L'alcalde entén que hi ha consens en un 1+1 inicial i demana que es compensi la “renúncia” al 2+2 amb més rapidesa per començar com més aviat millor les obres de la variant

Estàs escoltant


Volum