En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

Olot estudia si aplica la tarificació social als serveis públics

Alguns dels espais públics on més es pot notar l’aplicació d’aquest tipus de tarificació són els relacionats amb l’educació
| 6 de setembre de 2016
Olot estudia si aplica la tarificació social als serveis públics

L’Ajuntament d’Olot estudia si pot aplicar mesures perquè la gent pagui els serveis públics en funció de la riquesa que té. Aquest tipus de mesures, anomenades tarificació social, vol garantir que la gent pagui en funció de l’esforç econòmic que els suposa. Aquest any s’estudiarà si és viable i s’aplicaria per primer cop a partir del 2018.

Escola llapis colors

 

Hi ha gent que no té problemes per pagar els serveis públics per l’alt nivell de renda, la classe alta, i hi ha gent que té relativament fàcil accedir a ajudes per tal de fer-hi front, la classe més baixa. Entremig hi ha un ventall de població anomenada classe mitjana que paga un preu estàndard pels serveis. Ara l’Ajuntament d’Olot, a proposta d’Olot en Comú, estudiarà si és viable establir una tarificació social a la ciutat. El portaveu del partit, Xavier Garcia, ha ressaltat que aquest és un model en creixement i que és molt més just.

Alguns dels espais públics on més es pot notar l’aplicació d’aquest tipus de tarificació són els relacionats amb l’educació, tan en llars d’infants com a l’escola de música o d’expressió. El regidor d’ensenyament d’Olot, Jaume Mir, diu que ja han començat a prendre mesures per uns preus més justes i entomen la petició d’estudiar la viabilitat de que a Olot hi hagi la tarificació social.

Pels grups a l’oposició, la tarificació social és una demanda que també es fan seva. Des d’Esquerra Republicana de Catalunya, el seu regidor, Lluís Juncà, considera que aquest model de pagar segons renda ha vingut per quedar-se.

La CUP assenyala que per ells la tarificació social és també un eix programàtic. Segons ha explicat el seu regidor, Lluís Rubió, que cadascú pagui en funció del que té és el primer símbol de la igualtat.

La tarificació social ja està en marxa a Sant Feliu de Llobregat, Vic, Rubí o la Garriga, municipis amb diferents partits polítics al govern. Segons el propi Síndic de Greuges, aquests sistemes permeten un accés més equitatiu als ensenyaments no obligatoris.

Comparteix a: 

També et pot interessar

L’Ajuntament de Besalú tanca el 2022 amb un superàvit de 500.000 euros

Per tercer any consecutiu, el consistori ha congelat les taxes d’escombraries i de l’aigua

Jordi Cargol optarà al seu tercer mandat al capdavant de l’Ajuntament de Sant Jaume de Llierca

Cargol explica que aquest projecte no es pot acabar aquí i que encara té coses per fer al poble

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum