En directe
L'Olot, a Ràdio Olot
amb David Planella

Olot detecta 1.900 habitatges que estarien buits

A través del padró i el cadastre, l’Ajuntament ha fet un primer filtratge que ha donat aquesta xifra
Pau Masó | 17 de gener de 2022
Olot detecta 1.900 habitatges que estarien buits

Foto: Pau Masó


L’última vegada que l’Ajuntament d’Olot va fer pública la xifra d’habitatges buits que hi havia a la ciutat era l’any 2014. Llavors es va dir que hi havia 1.300 habitatges buits. La dada corresponia a un estudi fet a través de l’encreuament de dades com el padró, el cadastre o les llicències d’obres. Recentment, el consistori ha tornat a creuar registres i ha actualitzat la dada. Ara com ara, Olot té 1.900 habitatges que podrien considerar-se desocupats, 300 dels quals són d’entitats bancàries. La directora de l’Oficina d’Habitatge, Míriam Paredes, explica com s’han extret les dades actuals.

La xifra de 1.900 habitatges buits s’ha destapat ara perquè l’Ajuntament està elaborant el cens d’habitatges desocupats. Primer es va fer una primera prospecció i ara s’han enviat unes 460 cartes a propietaris perquè exposin els motius pels quals al seu immoble no hi viu ningú.

Castigar els propietaris de pisos buits

L’Ajuntament té previst aplicar des d’aquest gener un recàrrec del 50% de l’Impost de Béns Immobles a tots aquells habitatges que hagin estat declarats com a desocupats. Per això ara s’està fent aquesta feina de filtratge. A tots aquells propietaris que no compleixin els requisits per tenir un habitatge desocupat se’ls obrirà un expedient i se’ls inclourà al cens d’habitatges buits per tal d’efectuar el recàrrec. Paredes explica quines excepcions hi ha a l’hora de considerar desocupat un habitatge.

De moment, s’ha fet una primera remesa de cartes informatives. Es preveu fer més remeses per arribar a tots els propietaris i obrir els expedients corresponents per començar a aplicar el recàrrec pertinent.

També et pot interessar

Diverses entitats d’Olot demanen millorar el servei del TPO

Les entitats també han demanat estudiar la municipalització del servei. L’equip de govern, però ha tombat la moció i han defensat el model de concessió que hi ha actualment

Un documental recorda el llegat de Josep Maria Francino

El reportatge recull les principals facetes del periodista i músic garrotxí mort l’any passat

Estàs escoltant


Volum