En directe
Tercer Temps
amb David Planella

Olot demana col·laboració ciutadana per combatre el mosquit tigre

L'Ajuntament fa una crida per evitar aigües estancades en espais com jardins i horts
| 30 de maig de 2018
Olot demana col·laboració ciutadana per combatre el mosquit tigre

El consistori ha engegat una nova campanya de prevenció per evitar la proliferació de l’espècie. El tractament biològic als embornals i evitar aigües estancades són les accions que es portaran a terme els pròxims mesos. També es proporcionarà tela mosquitera de forma gratuïta als veïns que ho demanin. Des del 2013 el mosquit tigre és present a la capital de la Garrotxa. 

Un exemplar de mosquit tigre


Les pluges dels últims dies han propiciat un context molt adequat per a la proliferació del mosquit tigre. Les aigües estancades són l’escenari perfecte on el mosquit sol criar. Un exemplar pot arribar a pondre entre 80 i 200 ous. Ho fan en recipients d’aigua com testos i bidons, i el 90% dels llocs de cria del mosquit tigre es troben en l’àmbit privat com patis, jardins o horts. És per això, que la campanya que l’Ajuntament d’Olot ha iniciat fa pocs dies se centra en la col·laboració ciutadana. L’alcalde de la ciutat, Mia Corominas, fa una crida als veïns perquè retirin qualsevol acumulació d’aigua que puguin tenir a casa seva.

 

Des de l’Ajuntament cada any es diposita material biològic als embornals de la ciutat per tal d’eliminar les larves del mosquit tigre. A través d’una empresa especialitzada s’apliquen desenes de quilos d’un producte biològic que limita l’expansió del mosquit.

 

El mosquit tigre va aparèixer per primera vegada a la ciutat d’Olot l’any 2013. Es tracta d’una espècie que pot transportar malalties d’altres indrets del món. Des del Consorci de Medi Ambient i Salut Pública de la Garrotxa es distribueix gratuïtament tela mosquitera a tots els veïns que en vulguin. L’any passat va permetre cobrir 162 bidons d’aigua, des de principis d’any se n’ha repartit per a 180 més.

 

L'Ajuntament d'Olot tractarà els embornals d'Olot amb un producte químic (Pau Masó)

Comparteix a: 

També et pot interessar

L’Ajuntament de Besalú incentivarà als ciutadans que facin una bona gestió de les seves deixalles

L’Ajuntament vol que totes aquelles persones que gestionen i separin bé els seus residus, pràcticament no hagin de pagar la taxa

El centre de reproducció del cranc de riu autòcton d’Olot serveix per salvaguardar l’espècie

Ho asseguren els tècnics que hi treballen i el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa

Estàs escoltant


Volum