En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

Olot dedica una exposició al procés de creació de la faràndula de la ciutat

Sota el nom “Del taller al carrer”, s’ha inaugurat aquest cap de setmana i es podrà veure fins a l’agost a la Sala Oberta del Museu de la Garrotxa
Aniol Puigvert | 16 de maig de 2022
Olot dedica una exposició al procés de creació de la faràndula de la ciutat

Un dels espais de la nova exposició (Pau Masó)


La faràndula olotina ja té una exposició al seu nom. Aquest cap de setmana s’ha inaugurat “Del taller al carrer”, una mostra on s’hi pot descobrir com s’han fet i es fan les peces de bestiari o gegants. En aquesta mostra s’hi pot visualitzar, a part de la construcció, quines tècniques s’utilitzen per fer una rèplica i com es fa per alleugerir el pes. A la Sala Oberta de l’Hospici s’hi poden veure les peces originals de l’Àliga, el Drac, el Pollastre, el Conill i el Gat, entre d’altres d’inèdites. La directora dels Museus d’Olot és Montse Mallol.

A l’exposició els visitants podran trobar figures mai vistes o, per exemple, una rèplica de la primera gegantessa d’Olot. La mostra està comissariada per Sergi Plana i Adán Perea. Aquest últim explica han buscat recuperar peces úniques.

La mostra s’ha inaugurat aquest cap de setmana i es podrà visitar fins al 15 d’agost gratuïtament a la Sala Oberta del Museu de la Garrotxa. En paral·lel, s’han organitzat diferents activitats, com per exemple, dues taules rodones sobre la creació de figures de la faràndula i què significa la faràndula per als olotins.

També et pot interessar

El Museu dels Sants d’Olot entra a formar part de l’Àrea de Museus de la ciutat

L’Ajuntament ha decidit dissoldre la Fundació de la que depenia l’equipament cultural

Arrenca la sisena edició del Planestiueja’t

Ho farà aquest dissabte amb la Festa Familiar Solidària

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum