En directe
Cocktail Class
amb Ràdio Olot

Olot crea una setmana de divulgació de la vulcanologia

A partir d’aquest divendres la ciutat acollirà diverses activitats per explicar els volcans a la ciutadania i debatre sobre el seu impacte en la societat actual.Es podran escoltar experts reconeguts en diferents conferències o també participar en una ruta divulgativa a peu pels volcans de Santa Pau
Pau Masó | 13 d'octubre de 2021
Olot crea una setmana de divulgació de la vulcanologia

Quan ja fa més de vint dies que el volcà de La Palma va començar a treure lava i a centrar el focus mediàtic, Olot acull una setmana de divulgació i debat sobre la vulcanologia. Està impulsada per l’Ajuntament d’Olot i la direcció de l’Espai Cràter. El director del futur equipament olotí és Xavier Collell.

Durant set dies passaran per la Garrotxa diferents experts internacionals que faran xerrades i debats per a la població i les escoles. La primera conferència serà aquest divendres al Casal Marià amb el geòleg olotí Xavier de Bolós i el vulcanòleg mexicà Gerardo Aguirre. Tots dos parlaran dels volcans de Mèxic i el seu impacte en la societat. I és que aquest impacte serà l’eix central de la setmana de la vulcanologia.

Entre les activitats també hi haurà una passejada a peu des de Can Serra pels volcans de la zona volcànica.

La setmana de la vulcanologia d’Olot acabarà amb una doble activitat el dijous 21 a la Sala Torín: hi haurà una xerrada sobre els volcans d’Islàndia amb dos experts de l’illa i una taula rodona sobre el paper dels volcans en la societat moderna.  Paral·lelament a la setmana volcànica, també hi haurà una estada sobre vulcanologia a la residència Faber i es desenvoluparà la novena edició del Postgrau Internacional de Vulcanologia que organitza la Fundació d’Estudis Superiors d’Olot.

Comparteix a: 

També et pot interessar

Besalú vol museïtzar la vil·la Romana de Can Ring

Ho ha dit l’alcalde del municipi Lluís Guinó, en declaracions a 'L'alcalde Respon' d'Olot Televisió

La Secció Dramàtica del Centre Catòlic d'Olot estrena "La Història del Zoo" d'Edward Albee

També estan pendents de trobar una data per les representacions de "Red Pontiac" de Pere Riera i una adaptació d'"On és el Prosineski" de Paco Mir

Estàs escoltant


Volum