En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

Olot crea una setmana de divulgació de la vulcanologia

A partir d’aquest divendres la ciutat acollirà diverses activitats per explicar els volcans a la ciutadania i debatre sobre el seu impacte en la societat actual.Es podran escoltar experts reconeguts en diferents conferències o també participar en una ruta divulgativa a peu pels volcans de Santa Pau
Pau Masó | 13 d'octubre de 2021
Olot crea una setmana de divulgació de la vulcanologia

Quan ja fa més de vint dies que el volcà de La Palma va començar a treure lava i a centrar el focus mediàtic, Olot acull una setmana de divulgació i debat sobre la vulcanologia. Està impulsada per l’Ajuntament d’Olot i la direcció de l’Espai Cràter. El director del futur equipament olotí és Xavier Collell.

Durant set dies passaran per la Garrotxa diferents experts internacionals que faran xerrades i debats per a la població i les escoles. La primera conferència serà aquest divendres al Casal Marià amb el geòleg olotí Xavier de Bolós i el vulcanòleg mexicà Gerardo Aguirre. Tots dos parlaran dels volcans de Mèxic i el seu impacte en la societat. I és que aquest impacte serà l’eix central de la setmana de la vulcanologia.

Entre les activitats també hi haurà una passejada a peu des de Can Serra pels volcans de la zona volcànica.

La setmana de la vulcanologia d’Olot acabarà amb una doble activitat el dijous 21 a la Sala Torín: hi haurà una xerrada sobre els volcans d’Islàndia amb dos experts de l’illa i una taula rodona sobre el paper dels volcans en la societat moderna.  Paral·lelament a la setmana volcànica, també hi haurà una estada sobre vulcanologia a la residència Faber i es desenvoluparà la novena edició del Postgrau Internacional de Vulcanologia que organitza la Fundació d’Estudis Superiors d’Olot.

També et pot interessar

El Festival Entranyes torna a omplir de teatre social el barri de Sant Miquel

Després de salvar l’edició de l’any passat tot i la pandèmia, el festival torna amb més força i tres dies d’espectacles

Dani López estrena a Olot 'Trencadís', la seva primera obra com a director d’orquestra

Ho fa amb una orquestra única de nova creació formada per una trentena de joves intèrprets i instruments tradicionals

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum