En directe
Cocktail Class
amb Ràdio Olot

Olot es converteix en una ciutat pionera en l’ús del cotxe elèctric

És la primera ciutat de la demarcació que posa en marxa un servei compartit de vehciles elèctrics
| 12 de gener de 2018
Olot es converteix en una ciutat pionera en l’ús del cotxe elèctric

La capital de la Garrotxa ha inaugurat el primer servei de vehicles elèctrics per compartir a les comarques gironines. És la cinquena ciutat catalana que disposa d’aquest servei a càrrec de la cooperativa Som Mobilitat i que permet llogar un cotxe elèctric per hores. Segons l’entitat, la majoria dels desplaçaments dels garrotxins són entre municipis i això pot afavorir la implementació. 

Fotografia dels impulsors de la iniciativa amb el vehicle de ja circula per la Garrotxa (Pau Masó)


Per 5 euros qualsevol olotí podrà llogar a partir d’avui mateix un cotxe elèctric per utilitzar-lo durant una hora. A través d’una aplicació mòbil es pot fer la reserva i passar-lo a buscar en el punt de recollida situat al Parc Nou d’Olot. És la iniciativa pionera que ha posat en marxa la cooperativa Som Mobilitat a la capital a la Garrotxa i a les comarques gironines.

Actualment, la cooperativa Som Mobilitat disposa d’un vehicle a la Garrotxa que ja s’està fent servir per una quinzena d’usuaris. Tot just fa tres mesos que va néixer el grup impulsor de la iniciativa a la comarca. Sergi Batlle, membre de la cooperativa, explica com funciona el servei de vehicle compartit: "Tenim una aplicació mòbil des d'on tu reserves el cotxe. Vas al garatge a buscar-lo, l'utilitzes durant l'estona que has encarregat, el tornes i te n'oblides. El preu és de 50 euros al dia o de cinc euros a l'hora. El cotxe ja porta incorporat l'assegurança, el seu manteniment, neteja i càrrega de bateries".

Un 75% dels conductors garrotxins es mouen entre municipis

Segons Batlle, després de provar el servei en altres ciutats com Rubí, Mataró, el Bruc o Amposta, han decidit introduir-lo a la Garrotxa. A la comarca, un 75% dels trajectes que s’hi fan són per anar d’un municipi a un altre. L’ús del cotxe elèctric compartit està creixent a Catalunya, però hi ha indrets de l’estat espanyol com Madrid que ja està totalment consolidat. La Garrotxa és la primera comarca gironina que s’ha afegit a la iniciativa. Està previst que aviat les bicicletes i les motos també s’incloguin a la flota de vehicles elèctrics per compartir a la comarca.

Comparteix a: 

També et pot interessar

L’Ajuntament de Besalú incentivarà als ciutadans que facin una bona gestió de les seves deixalles

L’Ajuntament vol que totes aquelles persones que gestionen i separin bé els seus residus, pràcticament no hagin de pagar la taxa

El centre de reproducció del cranc de riu autòcton d’Olot serveix per salvaguardar l’espècie

Ho asseguren els tècnics que hi treballen i el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa

Estàs escoltant


Volum