En directe
L'Olot, a Ràdio Olot
amb David Planella

Olot construirà un carril bici que unirà l’avinguda de les Tries i la de Girona

S’executarà amb dos trams: el primer serà a les Tries aquest 2022 i el segon, el de l’avinguda Girona, està previst consensuar-lo amb els veïns per l’afectació que tindria amb les places d’aparcament
Pau Masó | 20 de gener de 2022
Olot construirà un carril bici que unirà l’avinguda de les Tries i la de Girona

Foto: Google Maps


L’actuació seria una de les més importants dels últims anys a la ciutat en matèria de carrils bici. Es tracta d’un quilòmetre i mig de ruta ciclista, en dues de les principals avingudes de la ciutat. El projecte recull les dues vies, però s’executarà en dos trams. El primer serà el de l’avinguda de les Tries. En dona més detalls l’alcalde d’Olot, Pep Berga.

El carril bici de les Tries està previst que sigui realitat aquest 2022, ja que el pressupost d’aquest any ja contempla una partida i l’obra no té tantes complicacions com a l’avinguda Girona. En aquesta via, el consistori vol consensuar el projecte amb els veïns, pel fet que s’haurien de retirar la majoria de places d’aparcament.

El projecte de carril bici de l’avinguda de les Tries i la de Girona també opta a una subvenció del Fons Next Generation que l’Ajuntament espera confirmar aviat. La nova via ciclista permetrà connectar el centre d’Olot amb dos barris molt poblats. A més, també es busca oferir una ruta segura a tots aquells infants que van amb bicicleta a escola des d’aquesta zona de la ciutat.

També et pot interessar

Les Planes d’Hostoles controlarà el nivell de CO2 a instal·lacions municipals

Ho farà a través de sensors que mesuraran el diòxid de carboni a l’escola i al centre cívic

El transport a demanda de la Vall d’en Bas es consolida

En total l’han utilitzat més de 3.600 persones, el que representen vint usuaris diaris. Això ha permès reduir a la meitat els quilòmetres d’expedició i la contaminació que tindria el servei si fos una línia convencional

Estàs escoltant


Volum